ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αστυνομία κατά 120 αιτούντων προσφύγων στην ΑΒΕΞ




Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε ελέγχους στους μετανάστες, που τους τελευταίους μήνες διαβιούν κάτω από άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων.
 
«Έχουμε μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι, ενεργούμε σχεδόν καθημερινά και με εμφανής και με αφανής ελέγχους ασφάλειας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι έλεγχοι αυτοί, γίνονται πιο εντατικοί. Μια ανάλογη κίνηση έγινε και σήμερα. Υπήρξε μια αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή της Ασφάλειας και του Γ Αστυνομικού Τμ. Πατρών. Έχουμε προσαγάγει 25 άτομα αλλοδαπούς από την περιοχή του λιμανιού, οι οποίοι με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ήταν παράνομοι στην χώρα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας Χαράλαμπος Σφέτσος.
 
Ελέγχθηκαν περίπου 170 άτομα. Οι περισσότεροι ήταν Αφγανοί μετανάστες και ενήλικοι. Από όσους ελέγχθηκαν δεν διαπιστώθηκε για κάποιο άτομο να εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ή ένταλμα σύλληψης. 25 εξ αυτών δεν είχαν πάνω τους κάποιο έγγραφο, που να δίνει μια νόμιμη είσοδος στην χώρα ή νόμιμη παρουσία σε αυτή. Όσον αφορά τα υπόλοιπα άτομα, που βρέθηκαν στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, αυτά είχαν προσωρινά σημειώματα πάνω τους ή είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου. 
 
«Δεν έγινε κάποιο αξιοσημείωτο γεγονός. Για εμάς είναι μια καθημερινή πρακτική αυτή, η οποία κάνουμε. Προσπαθούμε στο λιμάνι της Πάτρας να έχουμε μια παρουσία, μια πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει και ανά καιρούς κάνουμε κάτι πιο δραστικό... Εάν ο άλλος έχει τα νόμιμα χαρτιά του, ότι εθνικότητας και να είναι,  και δεν έχει διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα, σαφέστατα η ελληνική αστυνομία, δεν μπορεί να τον απομακρύνει από το σημείο» ξεκαθάρισε ο κ. Σφέτσος. Μάλιστα η επισήμανση αυτή ήταν απαραίτητη, διότι το πρωί οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκκένωση του πρώην εργοστασίου, όπου τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί εκεί ένας άτυπος καταυλισμό, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς όσοι είχαν τα απαιτούμενα νόμιμα έγγραφα μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψαν στον χώρο.
 
Τώρα όσον αφορά τους 25, ύστερα από την ταυτοποίηση ότι όντως δεν έχουν νόμιμα χαρτιά για την παραμονή τους στην χώρα, θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους και θα μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία, όπως ισχύει με όλους τους μετανάστες σε όλη την χώρα και με τις διαδικασίες, τις οποίες τηρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: