ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Θρίαμβος των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας



 

Σάρωσε κυριολεκτικά η Δυτική Ελλάδα στον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2017, προσκαλώντας τους μαθητές της χώρας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία σύνθετη εξελιγμένη ρομποτική κατασκευή με θέμα «Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot). 
 
Τα Sustainabots σχεδιάζονται ώστε να αφορούν τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τα ίδια! Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία. 

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό WRO Hellas, οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού αποτελούν την 12μελή ελληνική αποστολή για την επερχόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Φέτος η κορυφαία διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Κόστα Ρίκα από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου. Πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα, σε μία από τις πλουσιότερες χώρες σε βιοποικιλότητα. Υπάρχουν ανοικτές περιοχές στο κοινό, εθνικά πάρκα προστατευμένων ειδών που έχουν συσταθεί για την προστασία των φυσικών πόρων.
 
Στην Κόστα Ρίκα λοιπόν οι 4 από τις 12 ομάδες προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από σχολεία της Αχαΐας.
O Τελικός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ και συγκέντρωσε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη τη χώρα. 
 
«Φαίνεται πως η διαδικασία, το ταξιδάκι, που ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2017 με την πρόσκληση για τον 9ο Διαγωνισμό Ρομποτικής, για τη Δυτική Ελλάδα, δεν τελείωσε, ίσα-ίσα που θα φτάσει μέχρι το τέλος που είναι το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου στην Κόστα Ρίκα. Εκεί διοργανώνεται η Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Είμαστε πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενοι. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται τυχαία, σημαίνει ότι κάποιοι κόποι και προσπάθειες βρήκαν τον προορισμό τους. Πήραμε ως Δυτική Ελλάδα και ως Αχαΐας 4 πρωτιές-εισιτήρια από τα 12 που υπήρχαν συνολικά. 4 ομάδες να στέλνει η Δυτικής Ελλάδας πρώτη φορά γίνεται”, σχολίασε μιλώντας για το θέμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος. 

Στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, πέραν των 2 "πρώτων" εισιτηρίων για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής 7 ομάδες της Δυτ. Ελλάδας από τις 42 συνολικά βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα. Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυμνασίου, οι 3 από τις 4 ομάδες μας "πλασαρίστηκαν" στην πρώτη πεντάδα! Τέλος, στην απαιτητική κατηγορία Λυκείου, πέραν του εισιτηρίου για την Κόστα Ρίκα, καταλάβαμε την 3η και την 4η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.
 
Στην OPEN κατηγορία Δημοτικού η έκπληξη έγινε και η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο ισοδυναμεί με το 4ο εισιτήριο για την Κόστα Ρίκα, ενώ οι ομάδες της Δυτικής Ελλάδας επίσης τα πήγαν πολύ καλά. Ειδικά το Γυμνάσιο Λάλα, όπως και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου από την Ηλεία κατέλαβαν καλές θέσεις στην κατάταξη. Το 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, για 2η συνεχόμενη χρονιά δήλωσε επίσης την παρουσία του, ενώ και το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών συγκέντρωσε τα βλέμματα των θεατών.
 
Συγκεκριμένα τα 4 "εισιτήρια" για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Κόστα Ρίκα έλαβαν:
1η Θέση Δημοτικά
Ομάδα: Robocaptains-Robotica.gr
Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης 
Μαθητές: Καραγεωργόπουλος Μάριος-Κανέλλος (Πειρ/κό Παν/μίου)
Ντούβας Γιώργος (9ο)
Παπαναστάσης Νίκος (55ο)
 
2η Θέση Δημοτικά
Ομάδα: Linkage-Robotica.gr
Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης 
Μαθητές: Βαφέας Κωνσταντίνος (5ο)
Λεβιθόπουλος Χρήστος (20ο)
Χαρίτος Κωνσταντίνος (25ο)
 
1η θέση OPEN Δημοτικά
Ομάδα: SMARTBIRDS NEXT
Προπονητής: Παναγιώτης Βέρρας
Μαθητές: Λαμπροπούλου Εύα Δημοτικό Ν. Σουλίου
Σουγλέρης Γεώργιος,Ρόδης Χαράλαμπος 44ο Πάτρας
 
1η Θέση Λύκεια
Ομάδα: Le Velo (Robotica.gr)
Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης
Μαθήτριες: Μπουρλέσσα Ελευθερία (12ο)
Καμπούρη Ευδοκία (12ο)
Κολλιοπούλου Όλγα (2ο)
 
Σχετικά τώρα με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου που συγχωνεύεται με το 19ο Δημοτικό της πόλης, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από τη Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε:

«Είμαστε σε μια φάση συνεννόησης με το υπουργείο για να κάνουμε αναστολή, τουλάχιστον για φέτος, της απόφασης συγχώνευσης. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι βιώσιμα. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα νέο σχολείο, το 19ο, το οποίο είναι εκπληκτικό κτίριο, θέλουμε να υπάρχει όπως όμως και το 9ο το οποίο συστεγάζει το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο με την έννοια της συμπερίληψης. Θέλουμε να κάνουμε βιώσιμα και τα δύο σχολέια, θα κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις. Ζητούμε λοιπόν από το Υπουργείο να μην προχωρήσει στην συγχώνευση των δύο σχολείο. Να τα αφήσει να λειτουργήσουν και φέτος. Να κάνουμε εστιασμένα πλέον όλες τις παρεμβάσεις κι αν χρειαστεί να το δούμε στο μέλλον το θέμα της συγχώνευσης. Τώρα θέλουμε να μην γίνει. Εκτιμούμε ότι το Υπουργείο θα δει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, θεωρούμε θα το δει με ευαισθησία και δεν θα προχωρήσει φέτος στην συγχώνευση. Είμαστε σε πολύ καλή συνεννόηση με το Υπουργείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: