ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Οι απόστρατοι της ΕΛΑΣ, τίμησαν τους νεκρούς της Χωροφυλακής Χαλανδρίτσας


Λίγες ημέρες μετά, πυρπολημένο το κτίριο της Χωροφυλακής Χαλανδρίτσας, εγκαταλήφθηκε και ανάσανε η περιοχή από τους βασανισμούς ΕΑΜιτών που εγένοντο στα υπόγειά της, υπό την κάλυψης μοτοσυκλέτας εν λειτουργία.


Παρών και ο Δριβήλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος


Ο διοικητής φρουράς Κ. Παπαδόπουλος.
O Δεξιοκρατούμενος Σύνδεσμος Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων χωροφυλάκων στην Μάχη της Χαλανδρίτσας. Παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι: Δριβήλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ.α.π. Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στο Α' Δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Στη μάχη της Χαλανδρίτσας που έγινε στις 5 Ιουλίου 1948, μεταξύ του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου και των Χωροφυλάκων του Σταθμού, υπό την διοίκηση του ανθυπομοίραρχου Κωνστ. Παπαδόπουλου, από την πλευρά της χωροφυλακής διαπιστωμένα σκοτώθηκαν ο διοικητής, ο ενωμοτάρχης Βασ. Παρίσης (Βασιλοχρήστος), ο επίσης ενωμοτάρχης Β. Παπασπυρουλιώτης, οι υπενωμοτάρχες Αρ. Μπρούμας, Δημ. Μπουρίκας, ένας στρατιώτης, που βρέθηκε αδειούχος στην Χαλανδρίτσα την ημέρα αυτή, σαράντα ένας χωροφύλακες και μία γυναίκα η Χρυσ. Στεφανοπούλου, σύζυγος άνδρα της Χωροφυλακής, που εμάχετο δίπλα στον άνδρα της.

Από την Πλευρά του ΔΣΠ, υπήρξαν τέσσερις νεκροί, οι Αντ. Ταβουλαρέας, Γιώργ. Βασιλόπουλος, Θάνος Αργυρόπουλος και διον. Καραμπεσίνης.                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: