ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Οι απόστρατοι της ΕΛΑΣ, τίμησαν τους νεκρούς της Χωροφυλακής Χαλανδρίτσας


Λίγες ημέρες μετά, πυρπολημένο το κτίριο της Χωροφυλακής Χαλανδρίτσας, εγκαταλήφθηκε και ανάσανε η περιοχή από τους βασανισμούς ΕΑΜιτών που εγένοντο στα υπόγειά της, υπό την κάλυψης μοτοσυκλέτας εν λειτουργία.


Παρών και ο Δριβήλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος


Ο διοικητής φρουράς Κ. Παπαδόπουλος.
O Δεξιοκρατούμενος Σύνδεσμος Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων χωροφυλάκων στην Μάχη της Χαλανδρίτσας. Παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι: Δριβήλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ.α.π. Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στο Α' Δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Στη μάχη της Χαλανδρίτσας που έγινε στις 5 Ιουλίου 1948, μεταξύ του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου και των Χωροφυλάκων του Σταθμού, υπό την διοίκηση του ανθυπομοίραρχου Κωνστ. Παπαδόπουλου, από την πλευρά της χωροφυλακής διαπιστωμένα σκοτώθηκαν ο διοικητής, ο ενωμοτάρχης Βασ. Παρίσης (Βασιλοχρήστος), ο επίσης ενωμοτάρχης Β. Παπασπυρουλιώτης, οι υπενωμοτάρχες Αρ. Μπρούμας, Δημ. Μπουρίκας, ένας στρατιώτης, που βρέθηκε αδειούχος στην Χαλανδρίτσα την ημέρα αυτή, σαράντα ένας χωροφύλακες και μία γυναίκα η Χρυσ. Στεφανοπούλου, σύζυγος άνδρα της Χωροφυλακής, που εμάχετο δίπλα στον άνδρα της.

Από την Πλευρά του ΔΣΠ, υπήρξαν τέσσερις νεκροί, οι Αντ. Ταβουλαρέας, Γιώργ. Βασιλόπουλος, Θάνος Αργυρόπουλος και διον. Καραμπεσίνης.                                                    
Δημοσίευση σχολίου