ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Αυτό είναι θράσος. Μιλά για αντιμεταναστευτική πολιτική!


Αυτή φωτογραφία με το παιδί της προσφυγιάς στην αγκαλιά της γερόντισσας, που συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα, θα μπορούσε να ήταν τραβηγμένη στην Πάτρα και όχι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Πλην όμως, εδώ δεν διαθέτουμε τους κατάλληλους χώρους, κατά τον δήμαρχο Πατρέων! Προσέχτε στη φωτογραφία, πόσο κατάλληλους χώρους διαθέτουν οι γερόντισσες!Ποιος; Ο Κ. Πελετίδης, που δεν παρέχει χώρο για φιλοξενία μεταναστών, μόνον και μόνο για να μην χάσει τα... ψηφαλάκια του πολιτικάντη!


«Δεν έχουμε όμως στην κατοχή μας κατάλληλους χώρους για να εγκατασταθούν με ανθρώπινες συνθήκες. Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να αντιμετωπίσει έστω και τώρα το ζήτημα. Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της άμεσης μεταφοράς των προσφύγων από την Ελλάδα και την πόλη μας, στις χώρες προορισμού τους».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το ζήτημα της αποκάλυψης ότι μετανάστες ή πρόσφυγες διαβιούν σε άθλια κατάσταση σε χώρους της πόλης μας…

Κι αφού εγκαλεί την κυβέρνηση για αντιμεταναστευτική πολιτική(!), η οποία διαχειρίστηκε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, το 2015 και 2016, τότε που έρχονταν στην χώρα μας με καραβιές ολόκληρες οι κατατρεγμένοι, η ίδια χωρίς τσίπα δηλώνει: «Δεν έχουμε όμως στην κατοχή μας κατάλληλους χώρους για να εγκατασταθούν με ανθρώπινες συνθήκες». Φαίνεται πως είχαν οι γερόντισσες στην Μητυλήνη, οι ψαράδες στη Λέσβο ολόκληρη, οι απλοί άνθρωποι, νησιώτες του Βόρειου Αιγαίου! Αυτοί που φιλοξενούσαν στα μέρη του 4 και 5 χιλιάδες ημερησίως, που έρχονταν χειμώνα καιρό από την απέναντι ακτή!

Εδώ όμως στην Πάτρα, της κουλτούρας, της πύλης της Δύσης, της πόλης του τριτογενή τομέα, ο δήμαρχος χαϊδεύει την ακοή των... νοικοκυραίων, που πετούν ένα ξεροκόμματο και μακριά το πρόβλημα από την πόρτα μας. Κι αυτό μόνον και μόνο για να μην χάσετε τα... ψηφαλάκια του πολιτικάντη!

Η κυβέρνηση με την «αντιμεταναστευτική πολιτική» κύριε Πελετίδη, κατόρθωσε να στεγάσει αξιοπρεπώς χιλιάδες πρόσφυγες, ακόμη και σε ξενοδοχεία, εσείς όμως δεν βρήκατε ούτε ένα διαμέρισμα να παράσχετε, μήτε μία χαμοκέλα! Κι ας υπάρχουν τόσα δημοτικά ακίνητα ακατοίκητα!

Παρά μόνον μας λέτε ότι:

«Στην πόλη μας διαμένουν τα τελευταία χρόνια στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις των παλιών εργοστασίων, κάτω από άθλιες συνθήκες, μετανάστες και πρόσφυγες. Πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη μας, με την ελπίδα να περάσουν μέσω του λιμανιού στις χώρες προορισμού τους με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και της ζωής τους, γιατί οι συμφωνίες και αποφάσεις της Ε.Ε. και της Ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους σε μαζικό και πολύχρονο εγκλωβισμό.

Η πρόσφατη επιχείρηση "σκούπα" των αστυνομικών αρχών κατά των μεταναστών επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στο να επιβάλει την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της.

Ο Δήμος μας, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και των προσφύγων να μεταβούν άμεσα στις χώρες προορισμού τους.

Ο Δήμος μας εκφράζει την αλληλεγγύη του και προσπαθεί, μέσα από τις μικρές δυνατότητες που εκ των πραγμάτων έχει, να προσφέρει στους ξεκληρισμένους και κατατρεγμένους πρόσφυγες μέσα από τις δομές του και με την βοήθεια των εργαζομένων και εθελοντών, διατροφή, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που όμως δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

Το ίδιο έπραξε, με τους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο Ρίο και τους 113 μετανάστες που κινδύνεψαν να πνιγούν στους Παξούς στις 7 Μαρτίου και έφτασαν εξαντλημένοι στο λιμάνι της Πάτρας.
Δεν έχουμε όμως στην κατοχή μας κατάλληλους χώρους για να εγκατασταθούν με ανθρώπινες συνθήκες.

Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να αντιμετωπίσει έστω και τώρα το ζήτημα.
Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της άμεσης μεταφοράς των προσφύγων από την Ελλάδα και την πόλη μας, στις χώρες προορισμού τους.

Για όσο καιρό παραμείνουν στην πόλη μας, πρέπει να εξασφαλίσει χώρους αξιοπρεπείς, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου θα τους παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

Για την Δημοτική Αρχή και το λαό της Πάτρας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν αποτελούν απειλή γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε το δικαίωμά τους για την απευθείας μεταφορά από τις χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τον Πατραϊκό λαό, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δεν διστάζουν να τσακίσουν χώρες και λαούς, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των πηγών πρώτων υλών και ενέργειας».
Δημοσίευση σχολίου