ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πάλι επανάσταση ο Πελετίδης, θα πληρώσει από την τσέπη του!


«Ως Δημοτική Αρχή επιμένουμε παρά τις Κασσάνδρες, ότι ο πατραϊκός λαός και το κίνημά του έχει συμφέρον να μας στηρίξει». Αλλά τίθεται το ερώτημα: Αφού τα τέλη Καθαριότητας είναι ανταποδοτικά, με αυτά που εισπράττει με αυτά πληρώνει, γιατί δεν μπαίνει επικεφαλής αγώνα μέχρι την Αθήνα, ώστε οι Δήμοι ως αυτοκέφαλοι να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν τους εργαζόμενους της Καθαριότητας;



Αλλά με σίγουρες πλάτες την δήλωση του Υπ. Παν. Σκουρλέρτη, αλλά και αυτήν του... νονού του Αλέξη, ότι «δεν πρόκειται να μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος»!


«Η Δημοτική Αρχή Πατρέων, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα (μόνιμους και συμβασιούχους), που καταβάλλοντας κόπο και προσπάθεια, ολοκλήρωσαν χθες (Πέμπτη 6 Ιούλη) την αποκομιδή των συγκεντρωμένων απορριμμάτων.

Σε διάστημα επτά ημερών, ακόμα και στο τριήμερο του καύσωνα, συνέλεξαν και μετέφεραν στην Ξερόλακκα πάνω από 4.100 τόνους απορριμμάτων, έναντι 1.800 τόνων που είναι η μέση εβδομαδιαία ποσότητα, υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης των συμβασιούχων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Τα παραπάνω αναφέρει ο δήμαρχος Πατρέων και επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση, ούτε υπ. Εσωτερικών που έχει αναφερθεί στο ζήτημα κάλυψης των μισθών των εργαζομένων, που το Ελεγκτικό Συνέδριο, απεφάνθη ότι με την συνεχή παράταση εργασίας, που έδωσε το Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες των δήμων, αυτό συνιστά έμμεση μονιμοποίηση και είναι αντισυνταγματικό μέτρο, απεφάσισε ο Δήμαρχος Πελετίδης «να δώσει "εντέλλεστε" στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, για να γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουνίου».

Πάλι επανάσταση δηλαδή, αλλά με σίγουρες πλάτες του Υπουργείου και την δήλωση του Υπ. Παν. Σκουρλέρτη, αλλά και αυτήν του... νονού του Αλέξη.

Και ο Κ. Πατρέων, συνεχίζει να σπεκουλάρει, όταν γνωρίζει τα παραπάνω και επιπροσθέτως είναι γνωστό ότι άνοιξαν οι πύλες πρόσληψης εργαζομένων στους Δήμους, αλλά με την διαδικασία του ΑΣΕΠ, διότι τυγχάνει να μην είναι «παιδιά άλλου Θεού»  όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ως έκτακτοι στον Δήμο, κι επιπλέον, κατ' εξαίρεση, μοριοδοτούνται παραπάνω όσοι εργάζονται ως έκτακτοι στους δήμους!  

Κι ωστόσο επιμένει:

«Ο Πατραϊκός λαός που στήριξε τον αγώνα τους, πρέπει να γνωρίζει, ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, άνοιξε την πόρτα των απολύσεων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί σε δεκάδες Δήμους, ενώ χιλιάδες άλλοι, θα απολυθούν τους επόμενους μήνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την παραμονή των οκτάμηνων παρατασιούχων στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανακοίνωσε ότι με «εντέλλεστε» στις οικονομικές υπηρεσίες, θα γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουνίου». Που σημαίνει ότι εάν αθετήσει την δέσμευση του το Υπουργείο, θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του, που σύμφωνα με την φορολογική δήλωσή του και το Πόθεν Έσχες που υπέβαλε όπως όλοι οι αιρετοί, δεν είναι ευκαταφρόνητα στο ύψος τους! Και ο νοών νοείτο...

Κι ακόμη:

Ως Δημοτική Αρχή επιμένουμε παρά τις Κασσάνδρες, ότι ο πατραϊκός λαός και το κίνημά του έχει συμφέρον να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, γιατί συνδέεται ευθέως με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συνδέεται δηλαδή με το επιπλέον χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας για τις υπηρεσίες καθαριότητας».

Και προφανώς αγνοώντας ότι πλειάδα δήμων στη χώρα έχει ήδη δώσει την καθαριότητα σε  ιδιωτικά συνεργεία, (Σαντορίνη κλπ), μιλά για κίνδυνο που έρχεται, ενώ είναι ήδη μέσα στο σπίτι των δήμων. Κια από αυτούς εξαρτάται εάν θα γίνει ιδιωτική η συλλογή των απορριμμάτων, καθώς το αναφέρει και ο «Καλλικράτης»!

Προτιμά λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα, την επανάσταση με ξένες πλάτες, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα:

«Για αυτή μας τη στάση καλούμαστε να απολογηθούμε από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες, με βάση τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων, μας ζήτησαν εξηγήσεις για το αν πήραμε μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία του λαού μας την περίοδο της απεργίας...»!

«Ας αναρωτηθεί ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης μας:

Ποια θα είναι η εικόνα της πόλης μας αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σταματήσουν τη δουλειά τους;
Ποιός θα έχει τότε την ευθύνη; ».

Κι ακόμη, ξεχνώντας και ο ίδιος, δεν επαναλαμβάνει το υπερφίαλο αίτημά του για πρόσληψη χιλίων εργαζομένων από τις 6.100, που προτίθεται  να εγκρίνει το Υπουργείο, αλλά προτιμά την ασάφεια:

«Τα τελευταία 10 χρόνια, -λέει ο Κ. Πελετίδης-, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, "ελέω μνημονίων", ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού. Στην υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν απομείνει, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα στην αποκομιδή εργάζονται 95 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 15 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύονται. Ενώ στην σάρωση 74 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 60 Κοινωφελούς Εργασίας και 12 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που θα απολυθούν.

Παραμένουμε στη θέση μας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να στελεχώνονται από μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Στην ασάφεια των μέχρι σήμερα κυβερνητικών προτάσεων  αντιπαραθέτουμε την καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων  των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

Αλλά το ερώτημα κύριε Δήμαρχε, δεν είναι εάν πρέπει ή όχι να εργάζονται μόνιμα στον δήμο οι εργαζόμενοι, -κάτι που δήλωσε ο Πα. Σκουρλέτης ότι θα ολοκληρώσει- αλλά με τι όρους θα προσληφθούν;

Με ΑΣΕΠ ή χωρίς ΑΣΕΠ οι ήδη εργαζόμενοι ως έκτακτοι και "στάχτη και μπούρμπερι" για τους άλλους ανέργους;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: