ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 18/7/2017



Για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών

1. Από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου: Πλέον η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει τις υποθέσεις και με κριτήρια πέραν της αυστηρής νομικής κρίσης. Είναι μάλλον μια κακή εξέλιξη το γεγονός ότι τη στιγμή, που άλλοι καταδικασμένοι για πράξεις πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας, έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, σε δύο νέα παιδιά δεν θεωρήθηκε ότι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος και σήμερα θα παραμείνουν στη φυλακή. Νομίζω ότι αυτή η  απόφαση καταγράφεται στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής δικαιοσύνης.


2. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή.  Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει  ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί.

Για τη Δήλωση Μητσοτάκη (απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα των δικών του μεθοδεύσεων. Τον ενοχλεί η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν τον πειράζει καθόλου το non paper υποδείξεων Δένδια προς τους δικαστές, το 2013.  Υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά την κατάρρευση του αφηγήματός του για την οικονομία, προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας.

Για την έξοδο στις αγορές (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η έξοδος στις αγορές. Όταν γίνει να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη, ώστε να οδηγήσει στη βέλτιστη δυνατή θέση της χώρας, αλλά και να αποτελεί και τη βέλτιστη δυνατή κίνηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα. Η απόφαση της κυβέρνησης δεν εξαρτάται ούτε από τις συμβουλές των οικονομολόγων, ούτε από τις φημολογίες των δημοσιολόγων και των δημοσιογράφων, ούτε από παραινέσεις οποιουδήποτε γενικώς ασχολείται με τα ζητήματα αυτά. Θα πάρουμε την απόφαση για την έξοδο στις αγορές, όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο και υπάρχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Βασικό μας μέλημα είναι να προετοιμάσουμε το έδαφος για τον επόμενο χρόνο, για την περίοδο μετά το καλοκαίρι του 2018.
- Δεν μας απασχολεί σε καμία περίπτωση ούτε το επικοινωνιακό, ούτε ο επικοινωνιακός αντίκτυπος που μπορεί να έχει μια έξοδος αυτή τη στιγμή, ούτε θα χρησιμοποιήσουμε την έξοδο για να δομήσουμε πολιτικό επιχείρημα.

Για την τακτική της ΝΔ (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

Η Ν.Δ. επειδή βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σημείο σε σχέση με την αντιπολιτευτική της κριτική, ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου, έχει επιλέξει να φύγει από τον τομέα της οικονομίας. Θεωρεί ότι εκεί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά με τη σημερινή κυβέρνηση. Και έχει αφήσει στην άκρη τις καταστροφολογίες που συγκροτούσαν τον πολιτικό της λόγο για έναν ολόκληρο χρόνο. Όλη αυτή την κινδυνολογία η οποία μας έλεγε ότι «η ελληνική οικονομία καταρρέει», ότι  «η Ελλάδα θα κυλιέται στο βούρκο της ύφεσης» και μια σειρά από άλλες όμορφες εικόνες που προσπαθούσε να δημιουργήσει η Ν.Δ. Έχει αφήσει πίσω της αυτού του τύπου την πολιτική κριτική και έχει περάσει σε μια χειρότερη. Η χειρότερη είναι η προσπάθεια της δημιουργίας αντιπερισπασμών, εντυπώσεων, πολιτικών σκοπιμοτήτων με την επιλογή της να ζητήσει εξεταστική για το ζήτημα, που θεωρεί εκείνη ότι έχει προκύψει με τον κύριο Καμμένο. Και στη συνέχεια, με την προσπάθειά της να αναδείξει αυτό το οποίο θεωρεί ως ζήτημα, το ζήτημα Βαρουφάκη. Η Ν.Δ. πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με ανοησίες. Πρέπει να ασκήσει σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική. Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της για τη χώρα και να σοβαρευτεί αντιπολιτευτικά.

Για τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας)

Η συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς συζητήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.  Σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνεργασία ή και η συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς με στόχο την οικονομική στήριξη επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών για την ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επεδίωξε και πέτυχε τη συμμετοχή της χώρας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), ενώ σήμερα το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εξουσιοδότησε το Υπουργείο Οικονομικών να αποστείλει επίσημη επιστολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank), στην οποία μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS. Με τη συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς αναπτυξιακούς θεσμούς ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς καλούνται να αξιοποιήσουν τη χρηματοδοτική στήριξη έργων που υλοποιούνται στις χώρες-μέλη, είτε πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως από κρατικούς φορείς είτε πρόκειται για βιώσιμα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια. Επίσης, ελληνικές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν εγγυητικές επιστολές από τις διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες για την εκτέλεση των έργων υποδομής (αυτοκινητόδρομοι, σχέδια αστικής ανάπτυξης, παραγωγή καθαρής ενέργειας κ. α).  Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για το Κυπριακό (Ν. Κοτζιάς, από τις κοινές δηλώσεις Ν. Κοτζιά-Γ. Κασουλίδη)

Στο Crans-Montana,είδαμε μία Τουρκία, η οποία έπαιζε με τις λέξεις, αλλά όταν ήρθε η στιγμή των αποφάσεων έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση, δεν ήταν ακόμα έτοιμη για ουσιαστική λύση. Εκεί πετύχαμε μία μεγάλη κατάκτηση: μπορέσαμε και θέσαμε το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην ημερήσια διάταξη του Κυπριακού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση θα είναι το θέμα, από το οποίο θα ξεκινά η διαπραγμάτευση. 
Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να δοθεί καινούργια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού, αλλά αυτή η καινούργια ευκαιρία πρέπει αν είναι καλά προετοιμασμένη και αποτελεσματική.
Η Τουρκία είναι μια χώρα που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο Διεθνές Δίκαιο. Δουλειά των Υπουργών Εξωτερικών είναι να την βοηθήσουν να καταλάβει τις υποχρεώσεις της.
 Για περισσότερα, δείτε εδώ.  

Για τον ΟΑΣΘ (από την ομιλία του Χ. Σπίρτζη στη Βουλή)

Συνολικά 119 εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές του ΟΑΣΘ, που όχι μόνο δεν έχει το αποθεματικό που έπρεπε και όριζε ο νόμος αλλά χρωστάει και αυτά.
Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε μια σύγκριση, μεταξύ των ποσών που λαμβάνουν από το κράτος ο ΟΑΣΘ και ο ΟΑΣΑ, όπου παρόλη τη διαφορά πληθυσμού, λεωφορείων κ.λπ, «είναι σταθερά μπροστά ο ΟΑΣΘ», όπως τόνισε, προσθέτοντας: «Πώς το καταφέρνει αυτό ο "υγιής ιδιωτικός τομέας" που επικαλείται και υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία ή όποιος άλλος, ας μας το πει να το καταλάβουμε κι εμείς». Δείτε εδώ για περισσότερα.


Για δημοσιεύματα σχετικά με τον δρόμο  Καλαμάτα – Ριζόμυλος (δήλωση Α. Χαρίτση)

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν  δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτευτών της ΝΔ που επιτίθενται στο Υπουργείο Οικονομίας και σε μένα προσωπικά για τα έργα υποδομών στην Μεσσηνία και συγκεκριμένο για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, την υλοποίηση του οποίου είχε, υποτίθεται, δρομολογήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εμποδίσαμε εμείς. Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν από ανυπόστατες κατηγορίες και κραυγαλέα ψεύδη. Πράγματι η τότε κυβέρνηση είχε εντάξει το έργο στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή πίστωση για την υλοποίηση του. Επρόκειτο δηλαδή για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα – το έργο εντάχθηκε μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 – με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών της Μεσσηνίας. Τα δημοσιεύματα μας κατηγορούν ακόμη, γιατί δεν εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ, παραλείπουν όμως να αναφέρουν το βασικότερο, ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις υποδομές με υπερδεσμεύσεις που ξεπερνούσαν το 260%. Όχι μόνο δηλαδή δεν υπήρχαν πόροι από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του έργου αλλά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας όταν ενέτασσε σωρηδόν έργα στα προγράμματα που ξεπερνούσαν τα 6 δισ. ευρώ, μέχρι και μία ημέρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση.

Ενίσχυση Δήμων για την αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες (ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών)

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε επιχορηγήσεις ύψους 270.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των Δήμων Λευκάδας, Νομού Λευκάδας και Νέας Προποντίδας, Νομού Χαλκιδικής, για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές τους, αλλά και για τα απαραίτητα έργα υποδομής, λόγω των φυσικών καταστροφών από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Δήμων Λευκάδας, Νομός Λευκάδας, ευρώ 200.000,  Δήμος Νέας Προποντίδας, Νομός Χαλκιδικής, ευρώ 70.000

Δεν υπάρχουν σχόλια: