ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αίγιο: Οδύρονται δημοτικοί παράγοντες συμπολίτευσης

Άποψη της παραλίας του Αιγίου, πριν την Κατοχή.

Από την προσωπική σελίδα fb της φίλης Τόνιας Ράπτη το παρακάτω κείμενο του Αιγιώτη εκδότη Φάνη Ζουρόπουλου, που αναφέρεται στο ζήτημα του Λιμανιού της κομώπολης, που άλλοι το θέλουν να επιστρέφει στα μεγαλής του εξαγωγικού εμπορίου της σταφίδας, η οποία άλλωστε... έθρεψε τη χώρα οικονομικά, πλην σήμερα απέχει παρασάγγας, αφού οι βάσεις για εμπορικό λιμάνο δίπλα στο επιβατηγό ήδη έχουν τεθεί, στον Οργανισνό Λιμένος Πατρών, ενώ άλλοι, όπως ο συγγραφέας του άρθρου, πιο προσγειωμένοι, ζητούν την αξιοποίηση του προς τουριστική κατεύθυνση και μετατροπή του σε υποδοχέα σκαφών αναψυχής εν συνδυασμό με την αξιοποίηση της παραλιακή ζώνης. Κλαυθμός, οδυρμός και εν μέσω αυτών Κουρουμπλής!

Διαβάστε το αξιόλογο άρθρο που ακολουθεί.
  
Η Tonia Rapti κοινοποίησε τη φωτογραφία του Fanis Zouropoulos.
 
 
 
Fanis Zouropoulos

Κλαινε και οδυρονται δημοτικοι παραγοντες συμπολιτευσης και αντιπολιτευσης, τοπικοι φορεις, βουλευτες και κομματαρχες, για την διοικητικη υπαγωγη του λιμανιου του Αιγιου στην Πατρα..

Εχω 20 χρονια τωρα που προσπαθω [ευτυχως που υπαρχει απεραντη αρθρογραφια μου...], απο τοτε που εγκατελειψε την προσπαθεια να τελειωσει το εργο ο Στεγγος συγκεκριμενα, να πεισω τους τοπικους παραγοντες να εγκαταλειψουν την ιδεα για εμπορικο λιμανι [για λογους που δεν θα απαρριθμησω παλι τωρα π.χ γειτνιαση με λιμανι κολοσσο της Πατρας, νεο λιμανι Αστακου κ.λ.π ] και να διαθεσουν την πιστωση των 8 εκ ευρω [που μετα εγιναν 10 εκ...] για την δημιουργια μιας τεραστιας Μαρινας χωρητικοτητας 1000 και πλεον σκαφων που θα αρχιζε απο τον ΙΝΟΑ της Μυρτιας και θα κατεληγε στον αλλο Ναυταθλητικο στον Αγιο Νικολακη, με παραλληλη μετατροπη της παραλιακης ζωνης σε χωρους εστιασης, αναψυχης και καταστηματων προμηθειας των ελειμενισμενων και διερχομενων σκαφων . 

Παραλληλα απαριθμουσα τα φοβερα οφελη για την τοπικη κοινωνια [μια μαντρα εχουν τα Τροιζονια και εγινε ...διεθνες κεντρο...],αλλα και τα πλεονεκτηματα για τους σκαφατους, [ αποσταση απο αρχαιολογικους χωρους, Αθηνα, Ιονιο κ.λ.π]]. 

Με λιγα λογια την μετατροπη του Αιγιου αλλα και του Κορινθιακου σε Σαιν Τροπεζ της Ελλαδος που μπροστα του η Μυκονος θα ηταν ενα τιποτα!...

Ο μονος που καταλαβε την χρησιμοτητα της ιδεας ,που θα αλλαζε την εικονα ολοκληρης της χωρας ηταν ο Ανδρεας Θανασουλια, λογω Βρυξελλων, ο οποιος εκανε ολοκληρη μελετη, πληρως εμπερριστατωμενη, με χαρτες, κοστολογια, πηγες χρηματοδοτησεις, κ.λ.π την οποια παρουσιασαμε μαζι σε ειδικη ημεριδα του Ινστιτουτου Αναπτυξης Δυτ. Ελλαδος [ΙΝΑΔΕ], στο Ζαπειο ,με εκλεκτο πανελ τεχνοκρατων. [απο οπου και η φωτο για του λογου το ασφαλες...].

Κανεις ομως αλλος δεν αντεληφθει το πλανο και συνεχισαν να μιλανε για εμπορικο λιμανι κλ.π . Το εφτιαξαν λοιπον και αφου για καποια χρονια υπηρξε ασφαλες καταφυγιο .....για τους γλαρους, να τωρα το παιρνει και η Πατρα [ τους το ειπε και ο Κουρουπλης προχθες...]. 

Αν τοτε μια Δημοτικη Αρχη τολμουσε να υλοποιησει το προτζεκτ του Θανασουλια, , τωρα η Αιγιαλεια και ολοκληρος ο Κορινθιακος θα ειχαν λυσει το προβλημα τους για 114 γεννεες!... [Αναλυτικα στοιχεια στην διαθεση παντος σοβαρα ενδιαφερομενου].

Δεν υπάρχουν σχόλια: