ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Μίκη οι Λαμπράκηδες οικτίρουν για τον λεκέ της ντροπής

Ένα στιγμιότυπο από τα παλιά, που μάλλον ξέχασε ο Μίκης...

Θεοδωράκης: «Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα» λέει, αλλά ακόμη διάγει τρυφηλή ζωή, στην ένατη δεκαετία του!


Δεν θα το περίμενε κανείς, εάν δεν γνώριζε τον άστατο χαρακτήρα του μουσικοσυνθέτη. Πνιγμένος στην αφάνειά του έπρεπε να κάνει «κούκου» και επέλεξε έναν τρόπο ανήθικο, που δεν ταιριάζει στην Αριστερά, που καθόλου μα καθόλου δεν τιμά το, πρόσωπό του.

Οι λέξεις μάγκας, το κέφι σου, τρως τον αγλέορα, κορόιδα Έλληνες, το παίζεις κλπ, δεν συνιστούν μέρους του λεξιλογίου της Αριστεράς, αφού αποτελούν ίδιο των χαμαιτυπείων. 

Είναι ντροπή για τον μεγάλο συνθέτη, να καταλήγει σε αυτό το επίπεδο, όταν οι λίγο μικρότεροί σήμερα σε ηλικία των θυμούνται ως ηγέτη της Νεολαίας Λαμπράκη, της νεολαίας που μπόλιασε με τις ιδέες της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Σεβασμού τους νεολαίους, που στα δύστηνα χρόνια ωθούνταν στην εξαχρείωση από το παρακράτος της Δεξιάς.

Τον θυμούνται στις μεγάλες πόλεις να προσέρχεται για να εγκαινιάσει τις Λέσχες των Λαμπράκηδων, που αποτέλεσαν πραγματικά πολιτιστικά κέντρα.

Γιαυτό, όταν βλέπουν τον Μίκη να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, λυπούνται για την κατάντια. Οικτίρουν  την ώρα για τον λεκέ της ντροπής που ρίχνει επάνω σε χιλιάδες νέους της δεκαετίας του '60, που αποτέλεσαν τον κορμό του αντιδικτατορικού κινήματος μετά, μέσα από το ΠΑΜ, στο οποίο είχε τεθεί επικεφαλής.

Τα όσα έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα, δεν αντιπροσωπεύουν τον Μίκη που ξέραμε όλοι, τότε. Αυτό που έγραψε ήταν ένας άλλος Μίκης που ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά του σεβασμού, της σκληρής κριτικής και της παραχώρηση θέσης στους νέους, που είναι το μέλλον του τόπου!

Κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για υποκρισία, που αποτελεί ύβρη, με αφορμή τον επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο, και καταλήγει με τη φράση «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», αλλά ακόμη ο ίδιος διάγοντας την ένατη δεκαετία, παραμένει στην τρυφηλή ζωή, χάρις στις αποδώσεις των καλλιτεχνικών έργων του, που βρήκαν μεγάλη στήριξη από τους ονειροπόλους νεολαίους των δύσκολων χρόνων της ΕΡΕ! 

Η ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα.

Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα.

Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: