ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία: Με ταχύτητα 60% τρέχει το «όχι» στο νέο exit poll

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι  αναμένεται στις 24.30 ώρα Ιταλίας, 01.30 ώρα Ελλάδος, να κάνει διάγγελμα, προς τους Ιταλούς ψηφοφόρους.
Το «Όχι» φαίνεται ότι προηγείται με 57% - 60% έναντι του «Ναι», με τη συμμετοχή να φθάνει στο 69,12%!



Το «Όχι» φαίνεται ότι προηγείται έως και 60% στο δεύτερο exit poll μετά το 54% - 58% έναντι του «Ναι», σύμφωνα με το πρώτο exit poll που ανακοινώθηκε με το κλείσιμο της κάλπης στις 23.00 ώρα Ιταλίας, στις 24.00 ώρα Ελλάδας. 

Το «Ναι» κυμαίνεται στο 42% με 46%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RAI. Άλλες δημοσκοπήσεις δίνουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο «'Οχι» και το «Ναι». 

Η δημοσκόπηση που ανακοίνωσε το κανάλι La7 και αυτή του τηλεποπτικού ομίλου του Μπερλουσκόνι Mediaset δίνουν στο «Όχι» 55% με 59%.

Ο Μπερλουσκόνι και ο ρατσιστής Σαλβίνι ζητούν την παραίτηση του Ρέντσι, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν την ψήφο του «Όχι». Ο Ρέντσι από την πλευρά του καθυστέρησε κατά μισή ώρα το διάγγελμά του, που αναμένεται στις 24.30 ώρα Ιταλίας, 01.30 ώρα Ελλάδος.

H συμμετοχή εκτινάχθηκε στα ύψη ξεπερνώντας το 69% με τις δύο πόλεις σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, το Μιλάνο, και της «κόκκινης Ιταλίας», τη Μπολώνια, να ξεπερνά στην πρώτη το 71,6% και στη δεύτερη το 70%. Επίσης ψήφισε περίπου το 31% των Ιταλών που διαμένουν στο εξωτερικό.

«Νικήσαμε το Γολιάθ», τόνισε η Άννα Φαλκόνε, η συνταγματολόγος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής του «Όχι», υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των νέων και των μεγάλων συνδικάτων της CGIL και FIOM, του συλλόγου ανταρτών και αντιστασιακών ANPI, του μεγάλου πολιτιστικού και κοινωνικού συλλόγου ARCI, των χιλιάδων προοδευτικών και αριστερών ακτιβιστών.

Μια μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει από τις 24.00 ώρα Ιταλίας έξω από όλα τα δημαρχεία της χώρας με αρχή το δημαρχείο της Ρώμης στο λόφο του Καπιτωλίου. 

Οι Ιταλοί επέστρεψαν στις κάλπες για να στηρίζουν το σύνταγμα που έγραψαν οι αντιφασίστες κομμουνιστές, σοσιαλιστές και καθολικοί και που προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν οι κερδοσκόποι του χρηματοοικονομικού τομέα για να διαλύσουν και τα τελευταία πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα που δεν ισοπέδωσε το δημοσιονομικό σύμφωνο που το Δημοκρατικό Κόμμα και η δεξιά του Μπερλουσκόνι είχαν προφθάσει να θέσουν στο σύνταγμα.   

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να λύσει τους γρίφους για την «επόμενη μέρα» με διάγγελμα στις 24.30 ώρα Ιταλίας, δηλαδή την 1.30 ώρα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: