ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Πρωθυπουργός μπήκε μπροστά στη διαπραγμάτευση



Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ πολιτική συμφωνία επί των θεμάτων, στα οποία έχει επιτευχθεί σύγκλιση και παραπομπή των υπολοίπων στις συζητήσεις για την τελική συμφωνία, με ταυτόχρονη άρση του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας.



Ζητάει πολιτική

συμφωνία με τους εταίρους




"Απόφαση για το "ελληνικό ζήτημα", που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην περιοχή, καλούνται να πάρουν οι δανειστές έως το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου. Οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει πρόοδο, ωστόσο ο έντιμος συμβιβασμός καθυστερεί εξαιτίας των πιέσεων των δανειστών που επιμένουν σε απολύσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μείωση συντάξεων.

Η Αθήνα απορρίπτει τις αξιώσεις αυτές και ο πρωθυπουργός μπήκε μπροστά στη διαπραγμάτευση, ζητώντας από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ πολιτική συμφωνία επί των θεμάτων, στα οποία έχει επιτευχθεί σύγκλιση και παραπομπή των υπολοίπων στις συζητήσεις για την τελική συμφωνία, με ταυτόχρονη άρση του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας. Η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και οι ακραίες δυνάμεις της Ευρωδεξιάς καλούνται να σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο για τις εξελίξεις".

Τα παραπάνω γράφει η εφημερίδα ΑΥΓΗ της Κυριακής, στο πλαίσιο της απόφασης του κομματος και της κυβέρνησης για ενημέρωση των πολιτών, καθώς όπως είπε και ο Αλέκος Καλύβης υπεύθυνος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του της περασμένη Τετάρτη στα μέλη του κόμματος, στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, πρέπει να κάνουμε κοινωνούς τους πολίτες που μας παρακολουθούν και αγωνιούν για το μέλλον της χώρας.

Στο εσωτερικό, το "υπηρετικό" προσωπικό του άλλοτε κραταιού μνημονιακού κατεστημένου εξαπολύει συντονισμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

ΜΜΕ και διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι και βουλευτές (βλέπε Κυρ. Μητσοτάκη κ.α.) καταγγέλλουν μονομερείς ενέργειες, υπηρετούν ολιγάρχες των μίντια και καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης, ευελπιστώντας ότι θα συγκολλήσει τα συντρίμμια του. Είναι χαρακτηριστική η άθλια στάση Των Άδωι Γεωργιάδη και Α. Λοβέρδου στην Βουλή κατά την συζήτηση του Ν/Σ για την ΠΝΠ. "Δελφίνοι" και "εξαπτέρυγα" επιδίδονται σε μάχες οπισθοφυλακών και αντιπαράθεση χωρίς αρχές την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά.

Άκρωσε διαφωτιστικό για την τακτική των εταίρων-δανειστών και των ντόπιων σφουγκοκολάριών τους είναι το χθεσινό κύριομάρθρ της εφημερίδας ΑΥΓΗ, με τίτλο "Η ήρα και το στάρι". Διαβάστε το για να κατανοήσετε το ζήτημα.



Η ήρα και το στάρι


Μπροστά στο ενδεχόμενο εμπλοκής της διαπραγμάτευσης εξαιτίας των αξιώσεων των λεγόμενων τεχνικών κλιμακίων, ο πρωθυπουργός πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Στις συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ έθεσε θέμα επαναβεβαίωσης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Τα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια, σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ευρωδεξιάς, διεθνείς και εγχώριες, επαναφέρουν διαρκώς τις μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Αξιώνουν νέες περικοπές συντάξεων, αύξηση του ορίου απολύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις (ποιες άραγε;), ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Αξιώνουν, δηλαδή, από τη νέα κυβέρνηση να αποδεχθεί τα μέτρα που περιλάμβανε το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη, μέτρα στα οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει προς όλους ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει αυτά τα μνημονιακά μέτρα και ότι συζητάει μόνο τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει πραγματικά ανάγκη η ελληνική οικονομία, χωρίς να αγνοεί τις δεσμεύσεις για δημοσιονομική ισορροπία.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα και εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση. Μια ημέρα μετά, όμως, στο Eurogroup, έγινε προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα και οι πιέσεις εντάθηκαν, καθώς πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας. Παρά το κλίμα αυτό, πάντως, οι διαδικασίες για την επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται και το Brussels Group συνεχίζει τις εργασίες του.

Την ίδια ώρα που οι πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο εντείνονται προκειμένου να αναγκαστεί η νέα κυβέρνηση να υποχωρήσει, οι εγχώριες μνημονιακές δυνάμεις συντονίζονται στην ίδια γραμμή, αν δεν πρωταγωνιστούν, με σκοπό να πλήξουν τη νέα κυβέρνηση. Αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στην ίδια τη χώρα. Αρνητικοί πρωταγωνιστές στη στρατηγική τής έντασης και του πολιτικού ευτελισμού είναι τα γνωστά εξαπτέρυγα Σαμαρά και Βενιζέλου και οι δελφίνοι, που παίζουν το δικό τους προσωπικό παιχνίδι εν όψει της μάχης της διαδοχής. Σε συνεργασία με τους ολιγάρχες των μέσων ενημέρωσης, που βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους αν τεθούν κανόνες που θα βάλουν τέλος στην ασυδοσία τους. Πολιτικά στελέχη και "τρόφιμοι" του παλιού καθεστώτος δίνουν μάχες οπισθοφυλάκων. Θα τις χάσουν γιατί ο λαός ξέρει να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: