Σε συνέντευξή του στη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, καλεί τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα "να είναι πιο συνεργάσιμος για τα θέματα αυτά στο μέλλον"


Αιχμές εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αφήνει ο υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς μιλώντας στη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. "Η Τράπεζα της Ελλάδος", τονίζει ο υπουργός, "στάθηκε απρόθυμη να αποκαλύψει στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων των μέσων ενημέρωσης που έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες". Ο Ν. Παππάς καλεί τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα "να είναι πιο συνεργάσιμος για τα θέματα αυτά στο μέλλον".

Οι πρόσφατες προσπάθειες της κυβέρνησης αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας για τη διερεύνηση των δανείων που έχουν χορηγηθεί στις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στο δημοσίευμα αναφέρονται ακόμη ο πόλεμος της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μίντια και η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα. Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και κάθε άλλο τραπεζικό ίδρυμα, δεν επιτρέπεται από τον νόμο να αποκαλύψει οποιαδήποτε στοιχεία για τα δάνεια, δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της ΤτΕ. Ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει πάντως ότι τα στοιχεία αυτά "είναι άμεσα διαθέσιμα για τις έρευνες των εισαγγελέων και του νέου υπουργείου για την καταπολέμηση της διαφθοράς".