ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συμπαράταξη Πελετίδη με την δεξιοκρατούμενη ΚΕΔΕ, να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι ότι ακολουθήσει!

Στην μέση ο Κ. Πελετίδης καταγγέλλει την Κυβέρνηση. Δίπλα του αεικίνητος και ακοίμητος φρουρός η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων που του δίνει τη γραμμή την οποία της στέλνει ο Περισσός με φαξ. Αριστερά ο αντιδήμαρχος Παιδείας, που ως κομήτης εμφανίστηκε σήμερα για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της Δικτατορίας, που κρατήθηκαν στα σχολεία Αγ. Αλεξίου και Δροσιάς Πάτρας, αλλά απαγόρευσε να απευθύνουν χαιρετισμό αυτοί οι αγωνιστές του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Πέτρινα Χρόνια, που μέχρι πέρυσι είχαν πρόεδρο τον αντιδικτατορικό αγωνιστή Πέτρο Κομματά και στις τάξεις τους μετέχουν ακόμη αγωνιστές των χρόνων εκείνων! Φυσικά οι υπεύθυνοι του Δήμου Πατρέων σήμερα, δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνει πάντα το ΚΚΕ!



Ωστόσο ζητά από τον Κοντονή και τον Συναδινό να φτιάξουν εδώ και τώρα το Κολυμβητήριο Αγυιάς και σωπαίνει για τις ευθύνες του στην Ξερόλακκα


Ταυτιζόμενος με τους μνημονιακούς εταίρους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Πελετίδης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος επικοινωνίας με ότι πιο συντηρητικό έχει να παρουσιάσει η μνημονιακή συμπαράταξη αυτών που ευθύνονται για τις μέχρι χθες εφαρμοζόμενες πολιτικές και στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για γκρέμισμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί κομματική πολιτική, την ίδια που εφαρμόζει η δεξιοκρατούμενη ΚΕΔΕ.

Την ίδια ώρα σήμερα απαιτούσε εδώ και τώρα από τον Υφ. Αθλητισμού Κοντονή, που επισκέφτηκε με τον Γ.Γ. Τζούλιο Συναδικό την Πάτρα, να φτιάσει το Κολυμβητήριο, που εδώ και κάμποσες δεκαετίες έχει καταρρεύσει. 


Και πρώτο θέμα που έθεσε στον Υφυπουργό, ήταν αυτό των αποθεματικών των ταμείων, που η κυβέρνηση ζητά για δύο εβδομάδες από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο Δήμαρχος έδωσε στον Υφυπουργό το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που καταδικάζει και καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και του τόνισε, ότι ο Δήμος της Πάτρας, αρνείται να καταθέσει τα αποθεματικά του!

Κι αυτά ενώ η βραδυφλεγής βόμβα της Ξερόλακκας απειλεί να σκάσει με ολέθριες συνέπειες για τους Πατρινούς. Αλλά προηγείται η άκρατη αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση!

Άλλωστε δείγμα της ανθενωτικής πολιτικής, σταλινικού τύπου, που ασκεί ο Δήμος Πατρέων, πήραμε από την στάση του αντιδημάρχου του, Ανδρ. Αθανασόπουλου, που απαγόρευσε να χαιρετίσει εκπρόσωπος των «Πέτρινων Χρόνων» κατά την λατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αντιδικτατορικών αγωνιστών, τόσο στα σχολεία Αγ. Αλεξίου, όσο και της Δροσάς. Και μάλιστα προ των αναθηματικών πλακών που έχουν εντοιχίσει τα «Πέτρινα Χρόνια» και ο Δήμος Πατρέων, προ Πελετίδη εποχής.

Τούτω δοθέντων σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την ΠΝΠ που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, για δύο εβδομάδες και τα μεταφέρει στην Τράπεζα Ελλάδος με επιτ’οκιο 2,5% ο συνεπής(;) προς το ΚΚΕ δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατήγγειλε ότι:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (την πράξη νομοθετικού περιεχομένου), δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων δημοσίων Οργανισμών. Εφαρμόζει δηλαδή σήμερα, αυτά που κατήγγειλε χθες.

Στόχος της είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους, που δεν δημιούργησε ο λαός» είπε.

Και προειδοποίησε για τις δύο εβδομάδες που θα μεταφερθούν τα χρήματα της Γενικής Κυβέρνησης, ότι:

«Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα που βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων».

Τους οποίους φυσικά, η κυβέρνηση τους παρέχει.

«Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή στηριγμένη και στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταδικάζει την ρύθμιση για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους Δημάρχους της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να παραμείνουν τα χρήματα του Δήμου για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές».

Φυσικά κουβέντα δεν είπε, για την άτυπη συνεργασία του με τους δημάρχους της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

9 σχόλια:

ΠΝΠ είπε...

Για την ταμπακιέρα, δηλαδή την αρπαγή των αποθεματικών από την κυβέρνηση για να πληρωθούν οι δανειστές θα μας πείτε τίποτα; Ή η ευαισθησία σας εξαντλείται μόνο στο αν το ΚΚΕ κάθεται δίπλα με τους νεοδημοκράτες;

Γιώργος Μόσχος είπε...

Ίσως δεν τα πληροφορηθήκατε ακόμη, τα όσα είπε ο Νεοδημοκράτης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, στον ΑΝΤ1, σήμερα στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη.
Σας πληροφορώ ότι χρήση από την κυβέρνηση των διαθεσίμων της Γενικής Κυβέρνησης έχει γίνει κατ' επανάληψη στο παρελθόν από τους μνημονιακούς, κια μάλιστα στο μουγκητό και δεν τους έδιναν χρήματα για τις ανάγκες των δήμων. Άρα δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι πάγια τακτική σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τούτη τη φορά οι διαμαρτυρίες είναι ότι έγινε με ΠΝΠ. Αλλά, προσέχτε αυτό: Ενώ δεν εδίδετο τόκος για χρήματα που παρακρατούσαν,τώρα θα πάρουν 2.5%, ενώ ο τρεχούμενος τόκος είναι 1.5%. Αν έχετε ξευπνήσει καλά, διαβάστε τους τίτλους του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, σήμερα πρωί, για το θέμα. Είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Μήπως σημαίνει κάτι αυτό;
Αυτά και επωνύμως και ουχί ανωνύμως!
Γ. ΜΟΣΧΟΣ

Καντριανιώτης είπε...

Η ταμπακέρα είναι ο φασισμός των σταλινικών αχυράνθρωπων στον Δήμο της Πάτρας.
Είναι ντροπή να μιλάει το σταλινικό έκτρωμα για ευαισθησία.
Είναι ντροπή να γίνονται τιμητές των πάντων,να αποκλείουν αγωνιστές της χούντας οι μόνιμα απόντες απο τους αγώνες του λαού.
Είναι όνειδος για τον δημοκρατικό κόσμο της Πάτρας ο σταλινικός συφερτός που άλωσε τον Δήμο.

ΠΝΠ είπε...

Α, μάλιστα. Συνεχίζεται δηλαδή η πάγια τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων χειρότερη ως προς το ένα σκέλος (ΠΝΠ) και καλύτερη ως προς το άλλο (επιτόκιο). Οπότε, αφού η αρπαγή των αποθεματικών είναι πάγια τακτική, όλα καλά; Συμφωνείτε με αυτό; Θα το σχολιάσετε;
Σχετικά με την ανωνυμία. Αν σας έβρισα ή σας έθιξα να με πείτε κουκουλοφόρο. Και θα έχετε δίκιο.
Σχετικά με το Ριζοσπάστη και τον Ελεύθερο Τύπο. Υπονοείτε ότι θίχτηκα που βάλατε στο ίδιο τσουβάλι ΚΚΕ-ΝΔ. Δεν έχω σε υπόληψη κανένα από τα δύο κόμματα και ιδίως τη ΝΔ. Και βεβαίως ούτε το Ριζοσπάστη που δε χάνει την ευκαιρία ενίοτε να συκοφαντεί και να γράφει ψεύδη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δε μπορεί παρά να κάνει εντύπωση ότι αντί να θίγετε τον πυρήνα του ζητήματος, επιλέγετε να κάνετε αντιπολίτευση στο ΚΚΕ.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Διάβασε εδώ φίλε μου την άποψη του Διαχειριστή του Istologiou G. Mosxou, που αναρτήθηκε χθες 21-4-2015. Και να γνωρίζεις ότι από αυτό το μετερίζι, ο διαχειριστής και ο δημοκρατικός κόσμος, που ακολουθεί, γράφει ελεύθερα τη γνώμη του.

Διάβασε λοιπόν:

"Σπέκουλα είναι αυτή που επιχειρεί το μνημονιακό καρτέλ με τα διαθέσιμα της Γενικής Κυβέρνησης


Από κοντά κολαούζος το ΚΚΕ, σιγοντάρει Δεξιά και ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας πως θα ρίξουν την κυβέρνηση και ο κόσμος θα το προτιμήσει, τρομάρα του!

Η παρακάτω σύντομη αναφορά για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα, είναι αναγκαία για να πάψει η σπέκουλα και η υποκρισία από το μνημονιακό καρτέλ, στο οποίο δυστυχώς έχει προσχωρήσει και το ΚΚΕ, ελπίζοντας να αποσπάσει ψυχία επαναστατικά, από τυχούσα πτώση της κυβέρνησης!

Η ιστορία της μεταφοράς κονδυλίων Γενικής Κυβέρνησης έχει ως εξής:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση γίνεται υποχρεωτική η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου –και σε καμία περίπτωση των Ασφαλιστικών Ταμείων- στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την έκδοση repos, δηλαδή τίτλων βραχυπρόθεσμου (έως 15 ημέρες) δανεισμού του κράτους.

Αυτή η πρακτική ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε η ρύθμιση αυτή αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο οι φορείς εξασφαλίζουν πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων, αφού τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών δεν ξεπερνούν το 1%, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος η απόδοση είναι της τάξης του 2,5%. Υπενθυμίζουμε ότι με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων είναι πλήρως εξασφαλισμένα με δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο.

Τέλος, αρκετοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοί, κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη μπορούν να εκταμιεύουν τα ποσά που επιθυμούν, όπως έκανε η Αττικό Μετρό, η οποία εκταμίευσε πρόσφατα 150 εκατ. Ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος".

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μόσχος στις 23:38

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!

ΠΝΠ είπε...

Με repos δεν πληρώνονται μισθοί. Οι μισθοί, στον πραγματικό κόσμο - όπου κάποιοι έχουν μετατρέψει σε τζόγο κεφάλαιο που δεν είναι παρά ο ιδρώτας του εργαζόμενου - πληρώνονται με ρευστό. Μάλιστα, η μισθοδοσία του φορέα στον οποίο ανήκω, δήλωσε σήμερα ότι δε θα πληρώσει δεδουλευμένα πολλών μηνών επειδή πήρε εντολή δέσμευσης των αποθεματικών της. Στον εικονικό δικό σας βέβαια, μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με repos.
Τώρα για τις διαμαρτυρίες του κ. Καντριανιώτη, εκείνος γνωρίζει καλύτερα από μένα τα του δήμου σας. Μπορεί ο κ. Πελεκίδης να είναι η μετεμψύχωση του Στάλιν, ο Έλληνας Κιμ Γιόνγκ Ουν ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν έχω παρακολουθήσει το έργο του και δεν έχω άποψη. Αλλά τη λογική του ότι έχει λάθος στο ζήτημα αυτό επειδή απλά και μόνο τυχαίνει να συμφωνεί με όσους το έχουν κάνει τώρα σημαία για δικούς τους λόγους (δηλαδή τους σημερινούς δήθεν επαναστάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ρήμαξαν τον τόπο με ανάλογες πρακτικές στο παρελθόν) δε την καταλαβαίνω. Εγώ απλά σχολίασα κάτι που αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι ζήτημα ουσίας για ότι συμβαίνει στη χώρα.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Σακελλαρίδης: Αν δεν κάναμε ΠΝΠ θα μας έλειπαν λεφτά.

Αυτός είναι τίτλος της προ ολίγης ώρας ανάρτησης.

Έμπα στο μπλογκ αλλη μία φορά και θα δεις την αντίδραση της δεξιοκρατούμενης ΚΕΔΕ, που δεν θέλει τη χώρα στα βράχια.

Τουτέστιν, αυτά χρησιμοποιούν και τώρα για να μην πληρώνουν στην ώρα τους. Το καθήκον του εργαζόμενου είναι να διεκδικεί τα δεδουλευμένα του.

Φιλικά ο Διαχειριστής.

Καντριανιώτης είπε...

Πατούληδες,Ψινάκηδες,Κατσιφαραίοι και Πελετίδηδες σε αρμονική συγχορδία ενάντια σε μια κυβέρνηση που αν μη τι άλλο ακόμα αντιστέκεται.
Που προσπαθεί να βρεί τρόπους να μην περικόψει μισθούς και συντάξεις
Και καλά οι Πατούληδες.Γνωστοί και μη εξαιρετέοι,δεν περιμένεις απο δαύτους τίποτα καλύτερο.
Αλλά οι Πελετίδηδες αποδεικνύονται πιό Πατούληδες απο τον Πατούλη!Πιό φασίστες απο τους ορίτζιναλ φασίστες.
Α ρε Αλέξη,αν ήξερες τι ζημιά θά έκανες στην Πάτρα όταν απο την πλατεία Γεωργίου παρότρυνες τους Πατρινούς να ψηφίσουν Πελετίδη,δεν θα άνοιγες το στόμα σου!!.

ΠΝΠ είπε...

Φυσικά και θα τους έλλειπαν λεφτά. Για να πληρηρωθούν οι δανειστές. Ξέρετε, για εκείνο το χρέος που υποτίθεται θα διαγράφονταν το μεγαλύτερο μέρος του. Αίτημα που από ότι είδαμε από το διαπραγματευτικό φάκελλο Βαρουφάκη που δόθηκε στη δημοσιότητα, ούτε καν ζητήθηκε από τους δανειστές.
Για το καθήκον του εργαζομένου, θα συμφωνήσω απολύτως. Αλλά η διατύπωση του αυτονόητου με τόσο γενικό τρόπο, κρύβει τον ελέφαντα κάτω από το χαλί. Γιατί η διεκδίκηση αυτή δε μπορεί παρά να περνά μέσα από σύγκρουση με όσους τα έφαγαν και τα τρώνε. Δηλαδή τις κάθε λογής δεξιές και αριστερές κυβερνητικές συμμορίες που λυμαίνονται αυτό τον τόπο από την εποχή του πρώτου μνημονίου, προς όφελος των δανειστών. Επειδή η ΚΕΔΕ είναι δεξιοκρατούμενη, δηλαδή φίλα προσκείμενη σε παρατάξεις που οφείλουν να λογοδοτήσουν για το ότι έκαναν στη χώρα, δε σημαίνει ότι πρέπει και να ταυτιζόμαστε μαζί τους, πολύ δε περισσότερο με τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτό το επιχείρημα υπόκειται στην αρχή της διαστρέβλωσης της βασικής γραμμής κατηγορίας, σε μια άλλη, μη πραγματική θέση, προκειμένου αυτή να γίνει λιγότερο υπερασπίσιμη.