ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κανελλοπούλου: Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση διαπραγματεύονται;



Σχετικά με την αποχή της Ελλάδας από Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη μείωση των δημοσίων χρεών η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, υπό τον τίτλο“Δημόσιο χρέος και επαχθής Ελληνική Κυβέρνηση”:


«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε, με τεράστια πλειοψηφία, Ψήφισμα για τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού κουρέματος των δημοσίων χρεών. Το Ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και νομικά μη δεσμευτικό, είναι ιστορικής σημασίας. Αποτελεί βήμα προς τη δημιουργία διεθνών μηχανισμών κουρέματος δημοσίων χρεών, και περιορίζει τις αξιώσεις των κερδοσκοπικών, “αρπακτικών” (vulture funds) κεφαλαίων. Μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών να αναδιαρθρώνουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις εσωτερικές συνθήκες και προτεραιότητες, ενώ προωθεί τον υπεύθυνο, μη καταχρηστικό δανεισμό. Πρόκειται για ένα Ψήφισμα που κινείται σε πλήρη αντίθεση με την κυριαρχία των αγορών πάνω στα κράτη και την πολιτική. Το Ψήφισμα αποτελεί σημαντικό θετικό προηγούμενο για να αποκτήσει η πολιτική έλεγχο επί των αγορών, ενώ περιορίζει τη ληστρική διόγκωση και αποπληρωμή δημοσίου χρέους εις βάρος του κοινωνικού κράτους.

Η πλειοψηφία ήταν συντριπτική. Υπέρ ψήφισαν 124 κράτη, κατά 11, και απήχαν 41 κράτη. Ανάμεσα στις αποχές και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, ήταν και η Ελλάδα. Στην πλειοψηφούσα πλευρά βρέθηκαν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Κίνα, καθώς και πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ μειοψήφησαν, μεταξύ άλλων, οι Η.Π.Α. και η Γερμανία.

Με το Ψήφισμα αυτό καταρρέει παταγωδώς το δημαγωγικό επιχείρημα τις Κυβέρνησης ότι “αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα λέει καμία άλλη χώρα του κόσμου”. Αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία των κρατών – μελών του ΟΗΕ έχει τη βούληση και το συμφέρον να αντιταχθεί στις ληστρικές διαθέσεις των αγορών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, απέχοντας, επέλεξε να συνταχθεί με τις θέσεις των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Επέλεξε δια της αποχής να συνηγορήσει υπέρ ενός διεθνούς οικονομικού συστήματος όπου τα αρπακτικά διεθνή κεφάλαια δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και εξοντώνουν κυρίαρχα (κατά τα άλλα) κράτη.

Επέλεξε να μην τοποθετηθεί υπέρ της δημιουργίας ενός παγκόσμιου μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρεών. Στέρησαν επίσης σημαντικές διεθνείς συμμαχίες, συντασσόμενοι με το μπλοκ των δανειστών!

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση διαπραγματεύονται;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: