ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αχαΐα: Διακόσια κενά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία-Χάνονται 5.000 ώρες διδασκαλίας

Με το πρώτο ντριν-ντριν της χρονιάς αποχή στα Τριπόταμα!


Τριπόταμα: Αποχή από τα μαθήματα με το … πρώτο κουδούνι – Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις

Με 200 κενά ξεκίνησαν σήμερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στον νομό Αχαΐας σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου, ο οποίος δίνει μια συνολική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Αναφέρει συγκεκριμένα: 


«Με σοβαρές ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Το πρώτο κουδούνι δυστυχώς δε βρήκε όλα τα σχολεία στελεχωμένα με τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για να εφαρμοστεί άμεσα το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην Αχαΐα ξεπερνούν τα 200. Εφόσον δεν καλυφτούν έγκαιρα αναμένεται κάθε εβδομάδα να χάνονται περίπου 5000 διδακτικές ώρες. Συγκεκριμένα σήμερα έλειπαν από τα σχολεία  40 δάσκαλοι, 40 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, 12 γερμανικής γλώσσας, 2 μουσικής, 6 φυσικής αγωγής, 2 πληροφορικής, 25 θεατρικής αγωγής, 30 εικαστικών, 40 αγγλικής γλώσσας, 10 νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη, καθώς και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων εξαιτίας της δυσλειτουργίας που υπάρχει στη διάθεση πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από τη Β/θμια εκπαίδευση (δεν υπολογίζονται στα κενά). Για άλλη μια χρονιά επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο.

Για άλλη μια φορά το αυτονόητο στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα γίνεται ζητούμενο. Η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένει στον Ευρωπαϊκό Νότο άπιαστο όνειρο. Στην αρχή κάθε σχολικού έτους καλούνται  συνεχώς οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι μεγάλες. Εφόσον δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα αυτονόητα ποιος μπορεί να πιστέψει πως κάτι μπορεί αλλάξει στην Παιδεία; Ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι γονείς θέλουν έργα και όχι μεγαλόστομες εξαγγελίες».

Τριπόταμα: Αποχή από τα μαθήματα 

Δεν πρόλαβε να χτυπήσει καλά καλά το κουδούνι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στα Τριπόταμα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις.
Η αποχή αποφασίστηκε να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο Σύλλογος θα λάβει νέα απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Οι γονείς απαιτούν άμεση λύση σε ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτών.

Όπως είχε γράψει το kalavrytanea.gr βάσει νέας εγκυκλίου, τα παιδιά που μεταφέρονταν με ταξί και δεν υπάρχει στην περιοχή τους συγκοινωνία αστική ή υπεραστική θα μπορούν να μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, αφού θα επιδοτείται κάθε οικογένεια.

Ωστόσο όπως είχε αναφέρει στο kalavrytanea.gr η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αχαΐας, Δώρα Μαστραπά τα προβλήματα τόσο για τη μεταφορά των μαθητών όσο και τις θέσεις των εκπαιδευτών είναι τεράστια κυρίως στην περιφερειακή ενότητα των Καλαβρύτων.

Πηγή: kalavrytanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: