ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Eurostat:Ταρακουνούν τα οικονομικά των Ελλήνων

 


Ένας στους 4 πολίτες στη χώρα μας αντιμετωπίζει φτώχεια.- 5,6% αύξηση φόρων το 2023.-  Οι Έλληνες βρίσκονται στην τελευταία θέση τουριστικών εξόδων

Από φόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει καλά! Αρκεί που όταν ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φορομπίζει τον λαό, ωστόσο, υπέρβαση της τάξης του 5,6% σημειώνεται στα φορολογικά έσοδα στο 9μηνο, λόγω της ακρίβειας που δέρνει τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την πορεία του προϋπολογισμού, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 48,972 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,599 δισ. ευρώ ή 5,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024.

Την ίδια στιγμή, ιδιαιτέρως θετική εικόνα υπάρχει και τον Σεπτέμβριο, καθώς τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5,970 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 700 εκατ. ευρώ ή 13,3%.

Παράλληλα, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 8,743 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 5,297 δισ. ευρώ. Οπότε ''λεφτά υπάρχουν'' αλλά όχι για τους πολίτες, όχι για τους συνταξιούχους που έχουν να πάρουν αύξηση από το 2010 κια τα δύο τρίτα από αυτούς ζουν με μισθούς κατω από  100 ευρώ (600 ή 770 ευρώ το μήνα).

Αλλά και στην διασκέδαση και στον τομέα τουρισμού, ουραγοί στα χρήματα που ξοδεύουν ανά διανυκτέρευση σε ταξίδια αναδεικνύονται οι Έλληνες τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat,, την ώρα που αυξάνονται τα τουριστικά ταξίδια και οι αντίστοιχες δαπάνες από τους κατοίκους της ΕΕ, οι Έλληνες βρίσκονται στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τα όσα δαπανούν ανά διανυκτέρευση όταν κάνουν τουρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2023 οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν σχεδόν 6% περισσότερα τουριστικά ταξίδια με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση σε σύγκριση με το 2022, ή αλλιώς συνολικά 1,14 δισ. σε τουριστικά ταξίδια.

Όπως αναφέρει η Eurostat, σε ό,τι αφορά τα τουριστικά ταξίδια, οι Ευρωπαίοι τείνουν να επιλέγουν κυρίως προορισμούς στη χώρα που διαμένουν. Έτσι, το 2023, το 73% των τουριστικών ταξιδιών ήταν ταξίδια εσωτερικού. Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τη διάρκεια, πάνω από τα μισά τουριστικά ταξίδια (56,5%) ήταν σύντομα ταξίδια με 1 έως 3 διανυκτερεύσεις.

Στον αντίποδα, οι Έλληνες βρέθηκαν τελευταίοι με 48 ευρώ ανά διανυκτέρευση, δηλαδή με το ζόρι άγγιξαν το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Μάλιστα, βρέθηκαν πίσω από τους κατοίκους της Πολωνίας (52 ευρώ) και της Τσεχίας (57 ευρώ).

«Τα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν ανάγλυφα πόσο πιο “κοντά” στην Ευρώπη οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ελλάδα βρίσκεται, με 26%, στην τέταρτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά στο ποσοστό των πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα βρίσκεται πάνω μόνο από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία, οριακά.

«Τα στοιχεία είναι σαφή: ένας στους 4 πολίτες στη χώρα μας αντιμετωπίζει τουλάχιστον έναν από τους εξής τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: