ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Οι Λωτιές αντιστάθηκαν στην έλευση του κρύου!


Παρατηρείται το φαινόμενο, αν και ενωρίς, να κοκκινίζουν και να ωριμάζουν, που σε πιο παλιαότερα χρόνια έπρεπε να φθάσει Ιανουάριος!


Έπειτα από πολλά σκαμπανεβάσματα ο καιρός αναμένεται να ψυχράνει, οποότε βγάλτε τα μπουφάν από την ντουλάπα γιατί τα ψέματα τελείωσαν!

Ο διαχειριστής του blog έψει επισημαίνει το παραξενο γεγονός φέτος της πρόωρης ωρίμανσης καρπών σε κάποια δέντρα. Υποτίθεται ότι  η ωρίμανση των λωτών, δέντρων που στη χώρα μας υπολογίζεται ότι φύονται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, το αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσειά του, που μιλά για τους Λωτοφάγους, που συνάντησαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα, κι ένα από αυτά τα δέντρα απέκτησε τα τλευταία χρόνια στο κήπο του ο διαχειριστής, παρατηρείται το φαινόμενο, αν και ενωρίς να κοκκινίζουν και να ωριμάζουν οι λωτοί, που σε πιο παλιαότερα χρόνια έπρεπε να φθάσει Ιανουάριος με τα κρύα για να τρώγεται το φρούτο.

Φαίνεται, εικάζεται, πως η άνοδος της θερμοκρασίας εφέτος πάρα ευνόησε τα καρποφόρα, αλλά δυστυχώς μαζί τους ευνοεί και τα μικρόβια, που βλάπτουν τον οργανισμό μας!   

Ωστόσο ας ελπίζουμε ότι επιτέλους θα νοιώσουμε κρύα. Πάντος το  Meteo, μας δίνει ελπιδοφπορα πρόβλεψη, αφού στα τέλη αυτής της εβδομάδας, μέσα του Οκτώβρη το καλοκαιράκι φαίνεται ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα μας. 

Μάλιστα, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή αφού ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: