ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Απολογία για την αποπομπή του Στέφ. Κασσελάκη

 

 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, διάχυτη η απαίτηση για υποταγή του αποπεμφθέντος προέδρου, αν και στο ιερατείο της Κουμουνδούρου πρυτανεύουν οι... ξεχασιάρηδες!

 

«Ξεχασιάρηδες» μας προέκυψαν οι σύντροφοι της καθοδήγησης, που αγνόησαν την απόφαση του Σαββάτου, που μιλά για την αρμοδιότητα του Συνεδρίου ως ανώτατο όργανο του κόμματος. Όσον αφορά τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από υποψήφιος πρόεδρος, δόθηκε από το γραφείο του ανακοίνωση.

Σε αυτήν ο τέως πρόεδρος κάνει λόγο για:

«σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του».

Στην απάντηση αναφέρεται ακόμα ότι «υπό το κράτος πανικού, - έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτήν την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν».

Το γραφείο του Στέφ. Κασσελάκη στην ανακοίνωσή του επικαλείται το καταστατικό του κόμματος και αναφέρει ότι:  

«Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού».

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε, εν ήδη απολογίας,  μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, απόφαση που σκοπός της προφανώς είναι να απαντήσει στο ερώτημα, διακρίνεται διάχυτη η απαίτηση των συντάκτων της για υποταγή του αποπεμφθέντος προέδρου στις επιταγές του ιερατείου της Κουμουνδούρου.

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζονται ''συκοφάντες'' και άλλα, οι αντιδρώντες στην μεθοδευμένη τακτική, για απαλλαγή του υποψηφίου τους Σωκρ. Φάμελλου, από τον ανταγωνιστή Στέφ. Κασελάκη, που εάν κατέβει στον εκλογικό στίβο, είναι σίγουρο ότι θα ''σαρώσει'' κάθε εμπόδιο που θέτουν οι νόες της πραξικοπηματικής απόφασης καθαίρεσης, προκειμένου να μην... ανατραπούν οι καρέκλες των.

Αναφέρει λοιπόν η απόφαση:  

«Όσοι και όσες, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες με την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου, εκτοξεύουν συκοφαντίες εναντίον του κόμματος τους».

Επίσης, προέκυψε η ανάγκη επαναβεβαίωσης των ημερομηνιών που έχουν διατυπωθεί, ως προς τις διαδικασίες μέχρι την εκλογή προέδρου, καθ' ότι το κόμμα παραμένει ακέφαλο μετά την αποπομπή Κασσελάκη και είναιμ ορατό το ενδεχόμενο αυτό το έλλειμμα να τραβήξει σε βάθος χρόνου.

Γι αυτό βεβαιώνουν πως:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπροστά του τον  αγώνα για την ανασύνταξή του. Το συνέδριό του στις 8-10  Νοεμβρίου 2024, την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις ημερομηνίες που έχουν ήδη αποφασιστεί».

Κι αυτή τελευταία αναφορά σε ζήτημα Κεντρικής Επιτροπής, που εκλέγεται από το ανώτατο όργανο του κόμματος που είναι το Συνέδριο, σκοπίμως παραμένει αδιευκρίνιστη, καθ' ότι είναι πολύ πιθανό να... μην βρεθεί, στην Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας, αν και αυτών των τετραγωνικών αίθουσες μπορεί και ευρίσκονται εύκολα στην περιφέρεια  όταν πρόκειται για γάμο  ή άλλη κοινωνική εκδήλωση! Που σημαίνει ότι καλοβλέπουν το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν μπορούν να ελέγξουν την πλειοψηφία των αντιπροσώπων!

Τέλος μέσω της απόφασης δηλώνουν:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη».

Είναι βέβαιοι όμως ότι πρόκειται για:

«Διαρροή η οποία δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., (σ.σ.΅την Ράνια Σβίγκου, που παρέλαβε κλειστό τον φάκελο του πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη)  ούτε με τα όργανα του κόμματος. Και η οποία (σ.σ.: διαρροή) έγινε λίγες ώρες πριν τη σύγκληση της ΠΓ, η οποία θα αποφάσιζε τη δημοσιοποίηση και ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕ».

Προφανώς παραλείπουν από την απόφαση:

Ότι η διαρροή γενόμενη την προηγούμενη ημέρα στην αντικασσελακική ''Εφημερίδα Συντακτών'' έδιναν την ευκαιρία στην εφημερίδα να κάνει τα κακότροπα σχόλιά της και την επόμενη ημέρα, που θα συνήρχετο η Πολιτική Γραμματεί με την προειλημμένη απόφαση καθαίρεσης, να τα πασάρει στην κοινή γνώμη, ώστε να προλειάνει το έδαφος για αποδοχή της πραξικοπηματικής απόφασης.

Κι εδώ είναι που... σκίζουν τα ιμάτιά τους οι συντάκτες της απόφασης:

«Η εξώδικη διαμαρτυρία απέναντι στην Κ.Ε. και την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην  πρόεδρο, είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απολύτως απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: