ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Διορία 30 ημερών για την ανθρωπιστική κρίση δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Γυναικόπεδα στη Γάζα ανάμεσα σε ερείπια
MOHAMMED SABER/EPA

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσαν ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, σύμφωνα με ανάρτηση του προκειμένου να αποφύγει νομικές ενέργειες που αφορούν στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, ανέφεραν δημοσιεύματα την Τρίτη.

«Σας γράφουμε τώρα για να υπογραμμίσουμε τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και να αναζητήσουμε επείγουσες και βιώσεις ενέργειες από την κυβέρνησή σας αυτόν τον μήνα για να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία», έγραψαν σε επιστολή τους στις 13 Οκτωβρίου προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους Μπλίνκεν και Όστιν, σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιογράφου του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios στο X.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Ισραήλ, επίσης, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό, σύμφωνα το Reuters.

Οι αναφορές έρχονται καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επεκτείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον θύλακα και την πρόσβαση των αμάχων σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως τις «καταστροφικές συνθήκες» μεταξύ των Παλαιστινίων αμάχων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και να σταματήσει να «εντείνει τα δεινά» περιορίζοντας τις παραδόσεις βοήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: