ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Α λα Γαλλικά απάντησε το υπουργείο στην ΓΣΕΕ

«Σε κάθε περίπτωση και με την Γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου 2024, θα νοηματοδοτήσουμε την προσπάθειά μας να έχουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών» ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ. (Φωτογρ. αρχείου από την πανελλαδική απεργία για το εργασιακό στις 21-9-2023).

Αντί της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων πρότεινε κάποιο γιαλλικό σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού!

Μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, η ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι:

«Δυστυχώς, αυτό που μάθαμε και αυτό που εμπεδώσαμε είναι τελικά ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην επανέλθει το σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό. Εμείς επιμένουμε ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα από αυτό».

Στο μεταξύ, από χθες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε η πρότασή του «αφορά στη χρήση μαθηματικού τύπου ως έναν πιο αντικειμενικό, προβλέψιμο και διαφανή τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού, στη βάση του παραδείγματος του γαλλικού συστήματος αλλά και παρόμοιων συστημάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο μαθηματικός τύπος προτείνεται να λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας».

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των λοιπών εθνικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ, ΣΕΒ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι παρακάτω:

«Σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντηση για να συζητήσουμε το πόρισμα που παρέδωσε η Επιτροπή για τους Επαρκείς κατώτατους μισθούς και για το πως θα καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις το 80% των εργαζομένων.

Δυστυχώς, αυτό που μάθαμε και αυτό που εμπεδώσαμε είναι τελικά ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην επανέλθει το σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό. Εμείς επιμένουμε ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως και με την Γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου θα νοηματοδοτήσουμε την προσπάθειά μας να έχουμε πραγματικές αυξήσεις, να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους γιατί είναι η μόνη απάντηση για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνθρωποι του μόχθου, από την ακρίβεια, στα αγαθά στη στέγαση που πλήττουν όλα τα νοικοκυριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: