ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

«Κατουράς στη θάλασσα και το βρίσκεις στο αλάτι...»

 


Συσσωρευμένο χρέος 80 εκατομμυρίων ευρώ ''πνίγει'' τον Δήμο Πατρέων, που αδιαφορεί για ανεύρεση χαμένων εσόδων

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην εστίαση, κανόνες ζούγκλας, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο συνεπής  πλήρωνε τις υποχρεώσεις του και ο ασυνεπής απολάμβανε την αδιαφορία του Δήμου, με ανταλλαγή τα ψηφαλάκια...».

Τα παραπάνω τονίζει ιδιαίτερα η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, παράταξη  του Γιώργου Ρώρου με αφορμή το έλλειμμα εσόδων από τα ταμεία του Δήμου, όπου το συσσωρευμένο χρέος φθάνει τα 80 εκτ., ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ώρας Πατρών είναι η παρακάτω:

«ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ τώρα ο Δήμος Πατρέων για το χρέος που έχει σκαρφαλώσει σε ποσά των 80 εκατομμυρίων ευρώ,  θα μπορούσε να απαντήσει κανένας μονολεκτικά χωρίς να κατηγορηθεί: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. 

Η πολιτική της δημοτικής αρχής, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν να χαϊδεύει αυτιά, να λαϊκίζει και να επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους, χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει τα βάρη που της αναλογούν.

Όταν όμως φτάνει ο κόμπος στο χτένι, δεν μπορούμε να κρυφτούμε από αόρατους εχθρούς, τότε προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα και παίρνουμε την ευθύνη των πράξεων μας. 

Έτσι πέρυσι τα έσοδα του δήμου ήταν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα γιατί αναγκάστηκε να πάρει την ευθύνη λόγω της νομοθεσίας, που πλέον υποχρεώνει σε αναζήτηση είσπραξης μέσω εφορίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ "Ώρα Πατρών¨ είχε αναδείξει επανειλημμένως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και είχαμε τονίσει τις χιλιάδες ευρώ που χάνονται εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς και της αδιαφορίας.  Για παράδειγμα από αυθαίρετες αναρτήσεις πάσης φύσεων διαφημιστικών πανό, banners, αφίσες εταιρειών, δεν εισπράττουμε παρά ελάχιστα ευρώ.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ, ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ που γίνονται φαίνεται να μην παρακολουθούνται,  ούτε να συμμετέχουν σε διαδικασίες προκειμένου  να διεκδικήσουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των Πατρινών. Δημιουργούν τέλος, ιδιαίτερα στην εστίαση, κανόνες ζούγκλας, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο συνεπής  πλήρωνε τις υποχρεώσεις του και ο ασυνεπής απολάμβανε την αδιαφορία του Δήμου, με ανταλλαγή τα ψηφαλάκια...

Ας μην παραπονείται λοιπόν η Δημοτική αρχή Πελετίδη ότι δεν έχει χρήματα, η παροιμία λέει “κατουράς στη θάλασσα και το βρίσκεις στο αλάτι".

Την πολιτική αυτή όμως, δυστυχώς, την πληρώνει ο Πατρινός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: