ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Παράνομη η αναδημοσίευση δεδομένων κι ας είναι σε κοινή θέα!

Δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 13.898 ευρώ σε παθούσα για  χρήση φωτογραφιών της, εκτεθειμένων σε δημόσια θέα, χωρίς την έγκρισή της!

Παράνομη έκρινε το Εφετείο Αθηνών την αναδημοσίευση από την εφημερίδα Espresso 9 φωτογραφιών και δεδομένων υγείας και ερωτικής ζωής γυναίκας από προφίλ της στο facebook, επιδικάζοντας συνολική αποζημίωση 13.898 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος που χειρίστηκε την υπόθεση, το «Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι παρανόμως η "Espresso" αναδημοσίευσε φωτογραφίες προσώπου της παθούσας που είχαν αναρτηθεί στο προφίλ της στο facebook και δόθηκαν στην εφημερίδα από πρόσωπο που φερόταν ότι συνδεόταν μαζί της συναισθηματικά.

Η απόφαση μεταβάλλει συνολικά την μέχρι τώρα υπάρχουσα αντίληψη ότι ο έντυπος και διαδικτυακός Τύπος έχει δικαίωμα άνευ ετέρου να χρησιμοποιεί υλικό που έχουν αναρτήσει τα ίδια τα υποκείμενα των δεδομένων στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ελεύθερη πρόσβαση».
 
Το Εφετείο έκρινε ότι η παράνομη δημοσίευση έγκειται στο γεγονός ότι η παθούσα δεν είχε χορηγήσει την συγκατάθεσή της για την χρήση των φωτογραφιών της που η ίδια είχε αναρτήσει στο προφίλ της. 
 
Κατά την κρίση του Δικαστηρίου: "παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν αναρτηθεί στον προσωπικό της λογαριασμό σε κοινή θέα, ο μόνος που μπορεί να ελέγχει το πώς χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες και δημοσιεύσεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του είναι ο ίδιος ο εικονιζόμενος ή εκείνος που αφορά η δημοσίευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: