ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Η Βάσω Παπανδρέου: Όταν προκάλεσε ανοικτά τον Ανδρέα με ένα σημείωμα

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η σκηνή της αμφισβήτησης και το «μάλιστα» του Παπανδρέου έχει μείνει χαραγμένη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στα Βαλιμίτικα Αιγίου το Σάββατο

Ήταν το μακρινό 1995 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεχόταν ευθεία αμφισβήτηση από μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργούς με αιχμή τον Κώστα Σημίτη, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Παρασκευά Αυγερινό.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφασίζει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στις 11 Οκτωβρίου του 1995 κατά τη συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, μια συνεδρίαση ανοικτή στους δημοσιογράφους και τις κάμερες.

Ο τότε πρωθυπουργός απαντά στους αμφισβητίες του με σκληρή γλώσσα,μας υπενθυμίζει σχετικό ρεπορτάζ στο . «Δεν ξέρω ποιος ανέχθηκε ποιον όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει κάνοντας λόγο για «μικρό κύκλο κεντρικών στελεχών που γίνεται κύκλος αυτοκαταστροφής» και συνεχίζει λέγοντας: 

«Στη μακρά πολιτική πορεία μου έχω δει πολλούς και πολλές να ευτελίζουν ότι δεν κατόρθωσαν οι ίδιοι»

Και ακόμα ότι «δεν υπάρχουν ηγέτες σε αναμονή» και «δεν υπάρχει χώρος για περισσότερη αχαριστία, για περισσότερη ανανδρία από ορισμένους κύκλους» για να καταλήξει λέγοντας:

«Όσοι αναζητούν έναν Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπό περιορισμό, επιτροπεία και κηδεμονία να τον αναζητήσουν αλλού. Εγώ δεν προσφέρομαι».

Η Βάσω Παπανδρέου, που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα σε ηλικία 80 ετών,  ένοιωσε και προσωπικά θιγμένη από την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου και προέβη σε μια κίνηση που έμεινε στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ως «τραύμα» και προσβολή προς τον ιδρυτή του κόμματος που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου.

Μπροστά στις κάμερες, και ενώ ο Ανδρέας συνεχίζει την ομιλία του, η Βάσω Παπανδρέου σηκώθηκε από τη θέση της, διέσχισε όλη την αίθουσα και άφησε μπροστά στον ιδρυτή και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα σημείωμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το διαβάζει αμέσως και ακούγεται από τα μικρόφωνα η λέξη «μάλιστα».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα η Βάσω Παπανδρέου στο σημείωμα έλεγε στον Ανδρέα «εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεσαι σε μένα και αυτά που λες με θίγουν, μου αποδίδεις προθέσεις που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις μου» και ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να αγνοεί την πρόκληση.
 
Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών 
 

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Βάσω Παπανδρέου, από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργός επί σειρά ετών στις κυβερνήσεις του κόμματος.

Η Βάσω Παπανδρέου γεννήθηκε στα Βαλιμίτικα Αιγίου στις 9 Δεκεμβρίου 1944. Σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη. 

Η ένταξή της στο ΠΑΣΟΚ την οδήγησε σε υψηλές θέσεις τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση ήδη από το 1981.

Η Βάσω Παπανδρέου διατέλεσε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (1981-1985), υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρώτρια υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρώτρια υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993).

Μετά τη θητεία της στην Κομισιόν ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί στα Βαλιμίτικα Αιγίου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 15:00 το μεσημέρι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: