ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Οδηγίες του Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον Κομήτη των 80 χιλιετιών!

Κομήτης
Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Ανδρέας Παπαλάμπρου

Εντυπωσιακές βραδινές εικόνες χαρίζει τις τελευταίες ημέρες ο «κομήτης του αιώνα», ο οποίος περνά από πολλά μέρη του κόσμου και μέχρι τα τέλη του μήνα θα είναι ορατός από την Ελλάδα.

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) όπως είναι το όνομά του πιθανότατα σχηματίστηκε σε απόσταση έως και 400.000 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που χωρίζει τη Γη με τον Ήλιο. Έχει διάμετρο περίπου 209.000 χλμ και η ουρά του εκτείνεται σε μήκος 29 εκατομμυρίων χλμ.

Ο «κομήτης του αιώνα», ο οποίος πήρε το όνομά του από το κινεζικό παρατηρητήριο που το εντόπισε το 2023 μπορούμε να τον εντοπίσουμε, σύμφωνα με τις συμβουλές του Αστεροσκοπείου Αθηνών κοιτώντας στις 19:50 προς τα δυτικά, ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Αρκτούρο.

Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Όπως σημειώνει η Δρ Ελένη Βαρδουλάκη για την καλύτερη παρατήρησή του συνιστάται να βρισκόμαστε μακριά από τα φώτα της πόλης καθώς ο κομήτης είναι φαίνεται αμυδρά με το μάτι. Ωστόσο χρησιμοποιώντας κιάλια φαίνεται καλύτερα ενώ όσο πιο καθαρός είναι ο ουρανός τόσο πιο καλά θα τον δούμε.

Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Παναγιώτης Καζασίδης 16/10/2024
Κομήτης
Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Νίκος Πασχάλης

Επίσης η κα Βαρδουλάκη επισημαίνει ότι θα βοηθούσε και η χρήση εφαρμογής προσομοίωσης του ουρανού.

Κομήτης
Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Theofanis Matsopoulos 13/10/2024
Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Ανδρέας Παπαλάμπρου 13/12/2024
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κομήτης που θα είναι ορατός μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ξαναπεράσει από τη «γειτονιά» της Γης σε 80.000 χρόνια.
 

Μας ρωτάτε: Πως θα δούμε τον κομήτη C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS);

☄️Μπορείτε να παρατηρήσετε τον κομήτη μετά το ηλιοβασίλεμα με κατεύθυνση στα δυτικά (ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Αρκτούρο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία). Κατά τις 19:50. Πρέπει να έχει νυχτώσει και να βρίσκεστε μακριά από τα φώτα της πόλης. Ο κομήτης είναι αμυδρός με το μάτι, ενώ φαίνεται καλύτερα με κυάλια. Όσο πιο καθαρός ο ουρανός τόσο πιο καλά θα τον δείτε. Βοηθάει να έχετε κάποια εφαρμογή προσομοίω...

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: