ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι σώμα χωρίς κεφάλι επί τρίμηνο!

«Ποιος διοικεί αυτό το κόμμα; Ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος; Ένα κόμμα δεν είναι ακέφαλο» αναρωτιέται ο Στέφ. Κασσελάκης.



Αν και το καταστατικό δεν δέχεται περαιτέρω παραμονή αυτής της ανήκουστης κατάστασης να απομακρύνουν τον πρόεδρό του!

Αύριο Πέμπτη στις 15.00 πραγματοποιείται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικά θέματα για το επικείμενο  συνέδριο, που διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος Τύπου ότι θα γίνει!

Κι ωστόσο η τρικυμία των εσωκομματικών συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντιστρόφως ανάλογη με το κοινοβουλευτικό έργο, καθώς η γραμμή των υπόστηρικτών του Κασσελάκη είναι να παραμείνουν στο κόμμα, παρά την επιθυμία των «87».  .

Την Πέμπτη αύριο στις στις 3 μμ θα έχουμε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικά θέματα για το επικείμενο συνέδριο αλλά και επί της ουσίας θέματα όπως τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση της Κ.Ε. του Σαββάτου.

Πλήρως αντίθετη από την εικόνα των εσωκομματικών διαφωνιών που έχει τη μερίδα του λέοντος στη δημοσιότητα είναι η δουλειά που γίνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που διαφωνούν στα εσωκομματικά συνεργάζονται αποτελεσματικά στο Κοινοβούλιο είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου μιλώντας στο Κόκκινο.

Η ένταση ωστόσο συνεχίζεται στα εσωκομματικά εξαιτίας της αμφισβήτησης των αποφάσεων της Κ.Ε. πριν, με την πρόταση μομφής και τώρα με τον αποκλεισμό του Στ. Κασσελάκη από τις εκλογές, καθώς ο αποκλεισθείς Πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει κατ' επανάληψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μας και δεν ήρθα στην Ελλάδα για να φτιάξω άλλο κόμμα»..

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια που συχνά εκπίπτουν σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, λάσπη και ανθρωποφαγία, αλλά και στην ΝΕ Αχαΐας, επί παραδείγματι, εάν λάβουμε υπόψη την συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου και η εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί και αυτό δεν αλλάζει, δηλαδή να πάμε στο Συνέδριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παυσανίας Παπαγεωργίου μιλώντας στο Κόκκινο και θέλοντας να διαψεύσει το ευρέως κυκλοφορούν αφήγημα, ότι είναι πιθανόν να αναβληθεί καθώς  οι πραξικοπηματίες της ΚΕ του Σαββάτου, είναι υποχρεωμένοι στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου από το καταστατικό, που ορίζει ότι ανώτατο όριο παραμονής του κόμματος ακέφαλου είναι οι τρεις μήνες και δεν νομιμοποιείται παραπέρα, διαλυόμενο. 

Επίσης ο Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε: Άκουσα στη συνέντευξη, (σ.σ.: του προέδρου Κασσελάκη),  στο Ενώπιος Ενωπίω (του Mega) για να ξανασυζητήσουμε για το αν υπάρχει ή όχι άρση εμπιστοσύνης. Εγώ πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Δηλαδή, η κοινωνία δεν πρόκειται ποτέ να κοιτάξει ξανά με εμπιστοσύνη, ή έστω με ενδιαφέρον προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ». 

(Σ.σ.: Ενώ τώρα; Μάλλον ο κ. Παπαγεωργίου δεν κυκλοφορεί στα καφενεία για να ακούσει την αγανάκτηση των Αριστερών, αλλά και το χιούμορ τους που παραπέμπει στην... μακάβρια  «ασώματο κεφαλή» για την πρακτική αυθαιρεσίας που επέβαλαν στην ΚΕ, ένα όργανο αναρμόδιο για λήψη αποφάσεων εναντίον του νόμιμου Προέδρου του κόμματος, αγνοώντας ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος).

Και προφανώς δεν βλέπει τα μαργαριτάρια στο διαδίκτυο, που εξαπολύονται από επιφανή στελέχη κατά του προέδρου έδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, και με απάντηση από την άλλη πλευρά, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος υποστηρικτών, δημιουργώντας κλίμα κατά του κ. Κασσελάκη, με την ψευδαίσθηση ότι αυτά θα τα ξεχάσει το μέλος του κόμματος που λούζεται στην απαξίωση της ηγεσίας και των πολιτών που παρακολουθούν έκθαμβοι και γιαυτά είναι αμφίβολο εάν θα πλησιάσουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Θ. Τζάκρη στο Οpen είπε ότι ο Σ. Κασσελάκης θα θέσει υποψηφιότητα για σύνεδρος και θα πάει στο Συνέδριο αλλά και ότι θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Σε συνέντευξή του στο Star, o Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως δεν αμφισβητεί «την άρση εμπιστοσύνης, αλλά όλα όσα έχουν ακολουθήσει». Επιτέθηκε στο γραφείο Τύπου του κόμματος για την ανακοίνωση του αναφορικά με την απόφαση της Κ.Ε. και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ποιος διοικεί αυτό το κόμμα; Ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος; Ένα κόμμα δεν είναι ακέφαλο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: