ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Κρατική υποχρέωση η αναγνώριση της «γυναικοκτονίας»

Σε ανάρτηση για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «η πιο βαθιά διάκριση στους αιώνες μάς κάνει να αναλογιστούμε σήμερα πού βρισκόμασταν και πού φτάσαμε». 

«Από τη γυναίκα που ήταν κλεισμένη στο σπίτι και δεν είχε δικαίωμα ψήφου», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «στη γυναίκα που είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας». 

Μάλιστα, όπως εκφράζει ο ίδιος, όλα τα παραπάνω «κατακτήθηκαν από την ίδια τη γυναίκα, με αγώνες, σε μία πατριαρχική κοινωνία με διάχυτο σεξισμό». Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο ίδιος μεταξύ άλλων, «πίσω από την εικόνα μιας κοινωνίας ισότητας, υπάρχουν δεκάδες βήματα να διανυθούν ακόμη».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι «σε ένα κράτος που δεν κάνει ούτε τα βασικά, η έμφυλη βία αντιμετωπίζεται ως “ψιλά γράμματα”», για να προσθέσει ότι «είναι υποχρέωση του κράτους η νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» και η δημιουργία ισχυρών δομών καταγγελίας βίας, στις οποίες θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς όσες σπάνε τη σιωπή τους και καταγγέλλουν». 

«Είναι ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να μετατρέψουμε το "σπάσιμο της σιωπής" σε θεσμούς, δομές, κυβερνητική πολιτική, κοινωνική προστασία. Για να μπορούν όλες οι γυναίκες και οι θηλυκότητες να αισθάνονται ασφαλείς στον δρόμο, στην εργασία, στο σπίτι τους», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ανάρτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: