ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ο Aνδ. Παναγιωτόπουλος για την κατάσταση στο «Έλενα»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ 

Τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου», είναι η συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης για πολλοστή φορά και για επικοινωνιακού λόγους παύει την διοίκηση, «αποκεφαλίζοντας» έτσι έναν νέο «αποδιοπομπαίο τράγο», κάτι που έκανε στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο Ηρακλείου και αλλού, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην επιλογή των προσώπων που διοικούν, αλλά κυρίως γιατί ο πυρήνας του βρίσκεται στην εμμονικά ιδεοληπτική θέση της κυβέρνησης, που έχει σκοπό τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ΕΣΥ, ανακατευθύνοντας έτσι τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα Υγείας», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου» δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης, που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης για πολλοστή φορά και για επικοινωνιακούς λόγους παύει τη διοίκηση, «αποκεφαλίζοντας» έτσι έναν νέο «αποδιοπομπαίο τράγο», κάτι που έκανε στο "Βενιζέλειο" νοσοκομείο Ηρακλείου και αλλού, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην επιλογή των προσώπων που διοικούν, αλλά κυρίως γιατί ο πυρήνας του βρίσκεται στην εμμονικά ιδεοληπτική θέση της κυβέρνησης, που έχει σκοπό τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ΕΣΥ, ανακατευθύνοντας έτσι τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Μια συνεχής και σχεδιασμένη υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας που θα οδηγήσει τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, επιβαρύνοντας επιπλέον τους πολίτες.

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι αν δεν αυξηθούν περαιτέρω οι δημόσιες δαπάνες στην Υγεία προς όφελος του δημόσιου χαρακτήρα της και πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, περιστατικά σαν αυτό στο «Έλενα» που μεταφέρθηκαν ακόμη και νεογνά σε άλλο κτίριο λόγω έλλειψης θέρμανσης εξαιτίας της μη προμήθειας πετρελαίου, θα συνεχίσουν να είναι ο τριτοκοσμικός κανόνας για τη χώρα μας, που μας έχει επιβάλει και γυρίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας, σαράντα (40) χρόνια μετά την εμβληματική μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: