ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Κούλης: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν μόνο η αρχή!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Luigi Rizzo
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Στην επιβεβαίωση της πρόθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ για μεταρρυθμίσεις – οδοστρωτήρα, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley Λουίτζι Ρίτσο, ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει με «επιθετική ατζέντα» παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και ειδικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν τριγμούς και εντός της γαλάζιας παράταξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός τόνισε σήμερα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ότι για τον ίδιο «το πιο σημαντικό μήνυμα που θα ήθελα να σας μεταφέρω είναι η δέσμευσή μας να προωθήσουμε όλες τις δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, ακόμη και αν αυτές εκλαμβάνονται από ορισμένους ως πολιτικά επώδυνες».

«Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα πολύ σαφές παράδειγμα: έχουμε μιλήσει πολύ στην Ελλάδα για τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, ιδίως μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων. Έχουμε καταθέσει ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό αυτού του προβλήματος. Ακόμη και οι αυτοαπασχολούμενοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Παρά την αντίσταση που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, θα συνεχίσουμε και θα εφαρμόσουμε τη μεταρρύθμιση με σημειακές μόνο αλλαγές μετά τη δημόσια διαβούλευση. Αυτό θα αποφέρει στο ελληνικό κράτος μισό δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον έσοδα» σημείωσε ο ίδιος διαμηνύοντας για άλλη μία φορά προς το «κίνημα της γραβάτας» ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο σκέλος του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα παραπάνω που σχετίζονται με την πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη για άμεσες και «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» αφορούν και στα σχέδια για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου άφησε μισάνοιχτο το παράθυρο της  αύξησης οριων ηλικλιας της συνταξιοδοτησης, λέγοντας ότι «μετά το 2027 θα δούμε ποια θα είναι τα δεδομένα, θα το εξετάσουμε τότε».



Δεν υπάρχουν σχόλια: