ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Οργή δικηγόρων για τη δήλωση του υφυπ. Τσακλόγλου

Ο υφυπ. Εργασίας παραλληλίζοντας τους εργαζόμενους με προϊόντα της αγοράς, είπε «Η αγορά εργασίας είναι η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης» - Αποπομπή του ζήτησαν οι Δικηγόροι!

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Action εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ο υφυπουργός Εργασίας παραλληλίζοντας τους εργαζόμενους με προϊόντα της αγοράς, ξεδίπλωσε όλο το φιλελεύθερο αφήγημα, απαντώντας ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναη η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε. 

Ειε απάντηση, σκληρή ανακοίνωση κατά του Πάνου Τσαηλόγλου έβγαλε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας για τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες που προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων. 

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι καταδικάζουν «τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα», ενώ ζητούν μέχρι και την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση των Δικηγόρων

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα. Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα».

Η δήλωση του Τσακλόγλου

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος...«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να κάνει αναδίπλωση: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι...» είπε ευθαρσώς. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ξεδίπλωσε όλο το φιλελεύθερο αφήγημα, απαντώντας ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναη η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: