ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Τραγική η κατάσταση στον τομέα της θέρμανσης!

 


Οι παραγγελίες είναι μικρές και κυμαίνονται από 300-500 λίτρα, παρά την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης από το 1.44 στο 1.30 ευρώ ανά λίτρο. Η ίδια κατάσταση και στα καυσόξυλα!

Η οικονομική κρίση χτυπά πλέον και την πόρτα των ξυλαποθηκών και των πρατηριούχων καυσίμων. Οι καταναλωτές που με τρόμο βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδυνατίζει λόγω προτεραιότητας που αναγκαστικά δίνουν στον τομέα διατροφής τους, περνούν με δυσκολία την πόρτα των καυσίμων. Πολύ περισσότερο, εάν είναι της τάξης των ενοικιαστών, που πρέπει να αφιερώσουν το μισό μισθό τους σε ενοίκιο και τρόφιμα του μήνα.

Οπότε η ανάγκη θέρμανσης μπορεί να περιμένει, ικανοποιούμενη με  πρόσθετα ρούχα επάνω τους ή ακόμη και με κουβέρτες που μετατρέπονται σε μπέρτα λατινοαμερικάνικη, ενώ για την νυκτερινή κατάκλιση  η λύση βρίσκεται σδτα επί πλέον κλινοσκεπάσματα.  

Έτσι οι επιπτώσεις της οικονομικής μεταφέρονται στους επαγγελματίες της θέρμανσης.

 Η κίνηση δεν έχει σχέση με πέρυσι, όπου οι πωλήσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ οι παραγγελίες είναι μικρές και κυμαίνονται από 300-500 λίτρα. Κι ωστόσο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει υποχωρήσει, καθώς ξεκίνησε στο 1.44 και πλέον έχει φτάσει το 1.30 ευρώ ανά λίτρο.

Στη δε κατανάλωση καυσόξυλων επικρατεί η πλήρης απραξία παρά το γεγονός ότι πια προσφέρονται ακόμη και με 90 ευρώ το κυβικό, αλλά όπως λέει πωλητής του κλάδου: «εκ του μη έχοντος ουκ αν λάβεις»

Το κρύο τις τελευταίες μέρες αναμόχλευση την κίνηση της αγοράς, αλλά και πάλι αυτή είναι περιορισμένη. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι ποσότητες που βάζουν οι καταναλωτές είναι σχετικά περιορισμένε. Δηλαδή, συνήθως γύρω 300 με 400 λίτρα.

Κι αυτά όταν είναι δεδομένη η καθημερινά αύξηση τιμών στα είδη, από το σούπερ μάρκετ μέχρι και τις καραμέλες στα ψιλικατζίδικα ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.

Η λύση σε αυτόν τον τραγέλαφο εποχής Μητσοτάκη είναι αυτή που πρότεινε προ ημερών ο υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, αφού οι τιμές δεν προβλέπεται να πέσουν: Αύξηση μισθών που να υπερκαλύπτει το κόστος των τιμών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: