ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε και η κυρα Γιώργαινα-Δέσποινα Παπαδοπούλου

Η κυρα Γιώργαινα-Δέσποινα του σύζυγος του Γ. Παπαδοπούλου ανάμεσα στον σύζυγό της (δεξιά) και στον συνεργάτη του Στυλ. Παττακό (αριστερά) γνωστόν και ως «παττακόσαυρο μυστριοφόρο», πρωτεργάτες του απριλιανού πραξικοπήματος των Δεξιών αξιωματικών το 1967, καταδικασθέντων στην μεταπολίτευση επί προδοσία!  

Διέμενε στη Νέα Ερυθραία και πέθανε στις 9.30 το πρωί σήμερα  Κυριακή στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ύστερα από σύντομη νοσηλεία

H Δέσποινα Παπαδοπούλου, πρώην «πρώτη κυρία της Ελλάδας» τα έτη 1970-1973, ως σύζυγος του δικτάτορα της στρατιωτικής κυβέρνησης Γεώργιου Παπαδόπουλου, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 93 ετών. 

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου (γνωστή και ως κυραΓιώργαινα) η οποία διέμενε στη Νέα Ερυθραία, πέθανε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

Πέθανε ανήμερα της Επετείου των 50 ετών από την ανατροπή του Γεωργίου Παπαδόπουλου από τον ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Μετά από δεκαετή σχέση, το 1970 μεσούσης της 21ης Απριλίου, παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει μια κόρη, την Υπερμαχεία, που πήρε το όνομά της από την Μικρασιάτισσα μητέρα της Δέσποινας. Η ίδια δεν αναμείχθηκε με την προδοσία του συζύγου της στο Κυπριακό. Και στη Μεταπολίτευση αποτραβήχτηκε από τον χουντικό εσμό.  

Πατέρας της Δέσποινας ήταν ο Νικόλαος Γάσπαρης, φανατικός αντιμοναρχικός και οπαδός του Νικολάου Πλαστήρα.

Ηταν απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και γνώρισε το 1959 τον Γ. Παπαδόπουλο στην Γεωγραφική Υπηρεσία του Πεδίου του Άρεως όπου εργαζόταν.

Έγινε ασμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κυρα-Γιώργαινα», που ερμήνευε ο Γιάννης Καλατζής.

Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια παράνομης σχέσης αποφάσισε να την παντρευτεί καθώς ο πρώτος του γάμος είχε διαλυθεί το 1968. Κι εκείνη ήταν παντρεμένη με έναν αστυνομικό, τον οποίο χώρισε για να παντρευτεί τον Παπαδόπουλο, ο οποίος επίσης πήρε διαζύγιο για να οδηγηθεί μαζί της στην εκκλησία.

Ήταν ένας μεγάλος παράνομος έρωτας που τελικά νομιμοποιήθηκε και ευλογήθηκε από την Εκκλησία του χουντικού αρχιεράρχη Ιερώνυμου.

Η ίδια έμενε σε ένα διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων, στη Νέα Ερυθραία

Δεν υπάρχουν σχόλια: