ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ολοκλήρωση με επιτυχία της τριλογίας «Ο Λόγος των Παιδιών»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία και ενεργή συμμετοχή μια τριλογία δράσεων, παιδοκεντρικά σχεδιασμένη για τα παιδιά και τους γονείς τους, ωφελούμενους ΤΕΒΑ  ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας,  με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το Μεγάλο Ταξίδι της Ραλλού» της Δ. Λαρεντζάκη, σε σκηνοθεσία Κ. Τασσύ, την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 στον Πολυχώρο Πολιτισμού  «Επίκεντρο». Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνταν και τα έργα δημιουργίες  παιδιών – γονιών από το Εργαστήρι Κεραμικής που έκαναν με την κεραμίστρια, Μ. Κανελλοπούλου.

Οι τρεις δράσεις πλαισίωναν το πιλοτικό συνοδευτικό μέτρο ΤΕΒΑ «Ο Λόγος των Παιδιών»  ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας,  που περιλάμβανε αρχικώς αξιολογήσεις  δεξιοτήτων  λόγου - ομιλίας και επικοινωνίας σε 60 περίπου παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ, ηλικίας 4-7 ετών. Οι εξατομικευμένες αξιολογήσεις  έγιναν σε συνεργασία με την Μονάδα Νέων Τεχνολογιών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήματος Λογοθεραπείας, Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά την διάρκεια των αξιολογήσεων, παράλληλα,  υλοποιήθηκε συμβουλευτική  και ψυχοκοινωνική υποστήριξη γονέων από ψυχολόγο και κοινωνιολόγους. Εν συνεχεία, η δράση στις 18 Νοέμβρη συμπληρώθηκε με εργαστήριο  δημιουργικής έκφρασης  παιδιού- γονιού  μέσω κεραμικής τέχνης. Στο εργαστήριο κεραμικής συμμετείχαν τα παιδιά με τους γονείς τους  και είχαν την δυνατότητα να κάνουν δημιουργίες με πηλό δημιουργώντας κεραμικές κορνίζες με λέξεις που εκφράζαν την κάθε οικογένεια («αγάπη», «ελπίδα», «οικογένεια», «ευτυχία», «μαζί» κ.α). Η τριλογία ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της παιδικής παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: