ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Όχι στη διάκριση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων

κασσελακης 

Την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της διάκρισης μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Οικονομικό και Επιχειρηματικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποιήσε απόσπασμα από την ομιλία του, κατά την οποία τόνισε ότι «αντί να λύσουμε το πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τι κάνουμε; Μεγαλώνουμε τη διάκριση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων» προσθέτοντας πως η «απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μισή από την προβλεπόμενη». 

Όπως εξήγησε «ο ίδιος ο υπουργός, όχι εσείς, νομίζω ο αναπληρωτής υπουργός, έκανε την παραδοχή ότι είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή έχουν καλύτερη πρόσβαση στις τράπεζες. Δηλαδή, αντί να λύσουμε το πρόβλημα για τις μικρομεσαίες και για τις τράπεζες και με πιστώσεις, τι κάνουμε; Αυτό που λένε στα αγγλικά double-down στο πρόβλημα, μεγαλώνουμε τη διάκριση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων. Η απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μισή από την προβλεπόμενη. Και από τις πρώτες 100 εταιρείες που λαμβάνουν αυτά τα χρήματα, η μεγάλη πλειοψηφία είναι μεγάλες ή πολύ μεγάλες εταιρείες.

Και συγχρόνως, η κυβέρνηση πάει να βάλει ένα ανήκουστο οριζόντιο μέτρο στις ατομικές επιχειρήσεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τελείως αυθαίρετα κριτήρια. Όλοι οι φορείς λένε ότι αυτό είναι άδικο, όλοι» υπογράμμισε. αναφέρει πως η Ελλάδα είναι:

-Τελευταία σε ποσοστό επενδύσεων προς ΑΕΠ (13,7%). Ετήσιο επενδυτικό κενό 18 δισ. ευρώ.
-24η στους 27 στην αγοραστική δύναμη.
-Τελευταία στη στεγαστική πολιτική.

Έχει επίσης αρνητική απόκλιση:

-Σε δαπάνες για υγεία. Χρειαζόμαστε 3 δισ. για τη σύγκλιση με την Ε.Ε.
-Δαπάνες για παιδεία. Χρειαζόμαστε 1,25 δισ. για σύγκλιση.
-Δαπάνες για αναπηρία. Χρειαζόμαστε 2,7 δισ. για σύγκλιση.

«Η χώρα χρειάζεται κοινωνικό κράτος, πλήρως αποδοτικό κράτος, ώστε να μπορεί κάθε Έλληνας που μεγαλώνει εδώ να ζήσει τη δική του κοινωνική ανέλιξη, το δικό του ελληνικό όνειρο. Κάθε μέρα επιλέγουμε τι Έλληνες θα είμαστε. Αν θα είμαστε οι αμαρτίες του παρελθόντος μας ή αν θα γίνουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: