ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αντιπολίτευση: Κοινό μέτωπο για υποκλοπές και Αδειλίνη!


 

Ζητούν σύγκληση της Επιτροπής άμεσα, αφού η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή.- Καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παίξει καθυστερήσεις!


Κοινό μέτωπο για τη διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές  και όλης της δικογραφίας, όπως επίσης για την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, συγκρότησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και ΚΚΕ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε-μέσω δηλώσεων που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής- πως θα κατατεθούν πέντε αιτήματα (όσα και τα κόμματα) για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας γνωστοποίησε πως επικοινώνησε με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Αλέξη Χαρίση, Στέφανο Κασσελάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα και «όλοι συμφώνησαν πως είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η σύγκληση της Επιτροπής μπορεί να γίνει άμεσα, αφού όπως έχει γνωστοποιήσει και ο Κωνσταντίνος Τασούλας η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παίξει καθυστερήσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, τόνισε,  μιλώντας στον Talk Radio 9.89, για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ότι «είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες, θεσμικές. Θα είναι κοινοβουλευτικές σε αυτή την πρώτη φάση».

Και επισήμανε ότι «ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το θέμα να αρχειοθετηθεί. Μπορεί να αρχειοθετηθεί για την Εισαγγελία. Εντούτοις, εμείς ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα συμβάλουμε στο θάψιμο και στον ενταφιασμό ενός θέματος, το οποίο συνιστά κατάλυση των δημοκρατικών αρχών και των αξιών ενός κράτους δικαίου. Και επαναλαμβάνω, παραβιάζεται η λογική μας».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάλλει κατά του Μαρινάκη

«Λίγο μέτρο δεν βλάπτει κ. Μαρινάκη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ύψωσε πολύ το δάχτυλο σήμερα για να κάνει μαθήματα… δημοκρατίας και «διάκρισης των εξουσιών» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επειδή ζήτησε το αυτονόητο, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Του απαντάμε λοιπόν, γιατί φαίνεται πως πολύ τις φοβάται τις εξελίξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βαθαίνει τη δημοκρατία όταν ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενισχύει τη δημοκρατική λειτουργία όταν ζητά να κληθούν η εισαγγελέας και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ενημερώσουν τα κόμματα αλλά και να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εν τέλει, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, πράγματι, «μια ακόμη μέρα στη δουλειά» η δημοκρατική απαίτηση να μην μείνει καμιά πλευρά του σκανδάλου των υποκλοπών ανεξιχνίαστη.

ΥΓ.: Και ας επαναλάβουμε το ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βρήκε να πει σήμερα ούτε μια λέξη: «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα. Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης. Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: