ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η κυβέρνηση αντί να σταθεί δίπλα στους πολίτες, επιχειρεί να τους φορτώσει τις ευθύνες


Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή της καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα της προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για ένα κράτος που αντί να είναι δίπλα στον πολίτη, επιχειρεί να του φορτώσει τις ευθύνες, ενώ για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τους πυρόπληκτους, υπενθύμισε πως στη Θεσσαλία από πέρυσι με τις πλημμύρες δεν έχουν γίνει ούτε τα μισά, την ώρα που οι σεισμόπληκτοι από το Δαμάσι μένουν από το 2021 σε κοντέινερ.

Αναλυτικότερα οι τοποθετήσεις του Λαρισαίου βουλευτή:

Για τις πρόσφατες πυρκαγιές: «Δεν θέλω να μηδενίσω καμία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών. Προέρχομαι όμως από μία περιοχή που επλήγη από φυσική καταστροφή, από τη Θεσσαλία. Όταν η Θεσσαλία σήμερα ακόμη μετρά τις πληγές της και δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε οι μισές υποσχέσεις από αυτές που είχαν εξαγγελθεί, είμαστε λίαν επιεικώς επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά που εξαγγέλλονται.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων το αποδεικνύουν ότι αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν άσχημη η διαχείριση στις πυρκαγιές, δεν οφείλονταν σε τοξική αντιπολίτευση.

Χρειαζόμαστε πρόληψη. Παραμονή της αντιπυρικής περιόδου, όλοι οι Δήμοι της χώρας δεν ήταν έτοιμοι γι’ αυτό το οποίο εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, για τις αντιπυρικές ζώνες γύρω από περιοχές που γειτνιάζουν με δάση. Γι’ αυτό και παρατάθηκε έως τον Ιούνιο. Βλέπουμε μία προσπάθεια την κυβέρνηση να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες. Σίγουρα όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, αλλά το κράτος δεν είναι δίπλα στον πολίτη με αυτή την κυβέρνηση».

Για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τους πυρόπληκτους: «Οποιαδήποτε πρωτοβουλία παίρνεται προς τη σωστή κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αρκεί βέβαια να υλοποιηθεί. Όταν έχουν χορηγηθεί μόνον δύο άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου στους σεισμόπληκτους, όταν ζούνε ακόμη στα κοντέινερ οι πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό το 2021, για ποιο κράτος μιλάμε ότι είναι δίπλα στον πολίτη;»

Για την παραίτηση του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου: «Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες. Από εκεί και πέρα όμως υφίσταται ένα θέμα ηθικής τάξης. Ο πιο ενεργός από τους επιλαχόντες είναι ο κ. Κασσελάκης, όχι η κ. Λάλη, ούτε κάποιος άλλος. Δεύτερον ο κ. Κασσελάκης από τους επιλαχόντες είναι ο μοναδικός που εκπροσωπεί τους απόδημους. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κ. Ηλιόπουλος προέρχεται από τους απόδημους, νομίζω επιτάσσουν σε επίπεδο ηθικής, η έδρα να πάει στον κ. Κασσελάκη. Οι πιέσεις βέβαια είναι ανώφελες. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει και κρίνεται».

Για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά: «Η υπόθεση του Νίκου Παππά έχει να κάνει με μία ανθρώπινη συμπεριφορά. Αυτό που είπα και προχθές είναι πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο κ. Παππάς καταφέρθηκε κατά όλων των αστυνομικών. Αν εγώ προσβάλω εσάς, σημαίνει ότι προσβάλω όλους τους δημοσιογράφους; Όχι. Άλλο το θέμα της πολιτικής και άλλο το θέμα της συμπεριφοράς. Πρόκειται για μία ιδιωτική συνομιλία. Προσωπικά εγώ δε θα το έκανα, δε θα το έλεγα. Δε μπορεί όμως να εγείρεται πολιτικό ζήτημα και μάλιστα να αξιώνεται διαγραφή. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ανθρώπινη συμπεριφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: