ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης από Καλάβρυτα: Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής!

 

Καλάβρυτα 13-12-2023. Δηλώσεις Στέφ. Κασσελάκη. Βίντεο από το Pelop.gr

 

Θέμα δικαίωσης των θυμάτων του ναζισμού, έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα!

     (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ)
 

Παρών στα μαρτυρικά Καλάβρυτα έδωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Δίπλα του και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης στο Τόπο Εκτέλεσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δηλώσεις στις κάμερες, θέτοντας ζήτημα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Παράλληλα, πάει ένα βήμα παρακάτω, δηλώνοντας πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης στην προσπάθειά της για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, επισημαίνοντας πως «είμαστε μία υπεύθυνη αντιπολίτευση και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη στον λαό αυτού του τόπου».


Καλάβρυτα
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ)

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε τα εξής:  

«Σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο, ιερό τόπο πριν από 80 χρόνια έχασαν τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι, οικογένειες, απόγονοι που δεν ήρθαν ποτέ. Ολοι εμείς που είμαστε στην Πολιτεία και τον επισκεπτόμαστε αυτή την ημέρα, έχουμε μία τεράστια ευθύνη, να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν και ο Μανώλης Γλέζος και για να τον παραφράσω, ακόμα και αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ αξίζει να δώσουμε τον αγώνα.

Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής. Είμαι πολύ συγκινημένος. Πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της εάν το επιθυμεί και το επιδιώξει για διεδκίκηση αποζημιώσεων από την γερμανική κυβέρνηση. Είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη στον λαό αυτού του τόπου. Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούνε όλους τους μαρτυρικούς τόπους από τα μαρτυρικά χρόνια και να υποστηρίξουν μία καλύτερη Ελλάδα με λιγότερη διχόνοια. Χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σαν χώρα. Ας εμπνευστούμε από τα Καλάβρυτα».

Κόσμος στα Καλάβρυτα
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ)


Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως «όλες αυτές οι επέτειοι είναι ευκαιρίες εθνικής αναστόχωσης, λειτουργώντας πως την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου εθνικής ομοψυχίας». Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε πως «το ζήτημα παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  Ανδρέας Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους αγωνιστές εκείνους που «έδωσαν μάχες και τη ζωή τους ώστε σήμερα η Ελλάδα να είναι μια δυνατή δημοκρατία», επισημαίνοντας πως ως χώρα «διεκδικούμε τις αποζημιώσεις για όλες τις θηριωδίες του ναζισμού στη χώρα μας».

Δηλώσεις έκαναν ακόμη ο επικεφαλής της Νίκης που είπε χαρακτηριστικά πως «τα κόκαλα των αδικοχαμένων θυμάτων των Καλαβρύτων καρτερούν δικαίωσηκαι» καθώς και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας που υπευθύμισε: «Να μην ξεχάμε ότι άνθρωποι θυσιάστηκαν, σφαγιάστηκαν σε αντίποινα της αντίστασης των προγόνων μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: