ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Στ. Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι η σχέση του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εξαιρετική.

Ο Στ. Κασσελάκης σε απόσπασμα της συνέντευξής που έδωσε στην ΕΡΤ, (θα μεταδοθεί ολόκληρη στο Ertnews στις 10 μμ)  τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παραμείνει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς και ότι είναι το «μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κληθεί να απαντήσει για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τόνισε αρχικά ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα που πρότεινε ο ίδιος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα δικά μας μέτρα, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χτες το πρωί με video» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης ενώ σχολιάζοντας την απόφαση για «λουκέτο» στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών αγώνων σχολίασε ότι το οριζόντιο αυτό μέτρο αποκλεισμού των φιλάθλων για δυο μήνες «είναι η κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οικονομία και ποιο θα ήταν το πρώτο μέτρο που θα λάμβανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ως πρωθυπουργός τόνισε αυτό θα ήταν η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια "ένεση" ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η επιλογή θα είχε δημοσιονομικό κόστος, ο Στ. Κασσελάκης διευκρίνισε: «Όχι δεν έχει, γιατί είναι θέμα cash flow. Δεν είναι θέμα κόστους, δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, τον πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα. Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή; Αυτή η ρευστότητα επανεπενδύεται στην οικονομία. Άρα μπορεί μέσα σε δυο τρία χρόνια να έχεις και θετική απόδοση. Άρα ναι, είναι δημοσιονομικό το θέμα αλλά βοηθάει την οικονομία».

Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστό ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη του είχε επισημάνει ότι έχει δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ καθώς ήταν υπό την εποπτεία του ως πολιτικός προϊστάμενός τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή ότι δεν θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω “δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή και λες προχώρα Δικαιοσύνη στο έργο σου”».

Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης επεσήμανε ότι «καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των Διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Να μάθουμε και από εκεί τι γίνεται».

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «θα μείνουμε στην ευρωπαϊκή αριστερά» και πρόσθεσε για τα ψηφοδέλτια ότι θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές, όπου «δική μου ευθύνη να δώσω την πλατφόρμα σε νέο κόσμο ώστε να αναδειχθεί».

Απαντώντας σχετικά με την αποχώρηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Στ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «αυτό ανήκει στο παρελθόν» προσθέτοντας ότι «οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος».

«Όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος» σημείωσε ο ίδιος και συνέστησε υπομονή.

«Χρειάζεται σεβασμός στον Έλληνα ψηφοφόρο, με προγραμματικές προτάσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα ξέρουν ξεκάθαρα ότι έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο θα περάσει αυτά από τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και μετά θα αλλάξει έτσι τη ζωή του στην Ελλάδα. Διότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πάρα πολύ σημαντική» επεσήμανε ο ίδιος.

Ακόμη απαντώντας για το ενδεχόμενο συνεργασιών με όμορους πολιτικούς χώρους ο Στ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι ο «μόνος όμορος χώρος, είναι όποιος έχει την πολιτική, οικονομική και από κάθε άλλη άποψη κοινωνική ανεξαρτησία, για να μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

Τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τόνισε ότι «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Έρντογαν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: