ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Γ. Πούλου: Να αποσυρθεί η «διάταξη Βορίδη»

 Γ. Πούλου: Να αποσυρθεί η «διάταξη Βορίδη» που δημιουργεί σκηνικό τρομοκρατίας των αιρετών και προσβάλει την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης!



Δημιουργεί σκηνικό τρομοκρατίας των αιρετών και προσβάλει την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης!

Δήλωση της βουλεύτριας και Τομεάρχη Εσωτερικών Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Με την ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων να μην ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε 302 «εργαζόμενους-covid», επιβεβαιώνονται ξανά οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις πολλών αιρετών, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων.

Η εκβιαστική «διάταξη Βορίδη» (άρθρο 37 ν. 4915/2022 που αντικατέστησε το άρθρο 72 του ν.3852/2010), περί της υποχρεωτικής άσκησης έφεσης κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, βάζει τη «δαμόκλειο σπάθη» των δικαστικών διώξεων πάνω από τα κεφάλια των αιρετών.

Ταυτόχρονα, παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ, αφού οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν να αποφασίσουν για τις ανάγκες τους σε προσωπικό. Επίσης, επιδεινώνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, που αδυνατούν πλέον να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες στους δημότες, και αντί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους με συμβασιούχους εργαζόμενους.

Η εξέλιξη αυτή στον Δήμο Αθηναίων έρχεται να προστεθεί σε άλλες, όπως στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και δυστυχώς 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν σε απολογία με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό καθεστώς απόλυτου ελέγχου, υπερσυγκεντρωτισμού, αδιαφάνειας, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που «πνίγει» την Αυτοδιοίκηση και την οδηγεί στην απαξίωση και την αναγκαστική ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να αποσύρει τη «διάταξη Βορίδη», να σεβαστεί τις πρωτόδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης!

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που απεργούν πανελλαδικά αύριο 14 Δεκεμβρίου, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: