ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Με πείσματα, θυμούς και νάζια δεν γίνεται κόμμα!

 


Χρειάζονται να έχει ανάγκη η κοινωνία για να μπορείς να δηλώνεις «τέκνο της Ανάγκης και ώριμο τέκνο της Οργής». Και  τότε οι καλοί οιωνοί θα δείχνουν το δρόμο, ανάμεσα σε Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες!

«Μετά την τραυματική εμπειρία της ιστορικής πλέον Κεντρικής Επιτροπής του προηγούμενου Σαββατοκύριακου 11-12/11/2023, τη διχαστική, αυταρχική και ανιστόρητη ομιλία του κ. Κασσελάκη, που αποτέλεσε προσβολή όχι μόνο για τους αριστερούς αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη, οι παρακάτω υπογράφουσες και υπογράφοντες θεωρούμε καθήκον μας να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σεβόμενοι την ιστορία του κόμματός μας και τις αξίες της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που υπηρετήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες εκλεγήκαμε.

»Ήμασταν μέλη ενός πλουραλιστικού Αριστερού κόμματος και είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις του προς όφελος του λαού, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη και τις αστοχίες, για τις οποίες είμαστε συνυπεύθυνοι, αλλά δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε μέλη ενός fun club.

»Με βαθύτατη λύπη διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν υπάρχει πια. Με ευθύνη της ηγετικής του ομάδας απαξιώθηκε με αμοραλισμό, θράσος, υπέρμετρη αλαζονεία και ρητορική αντιγραμμένη από τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όλη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα μας, τα ιστορικά του στελέχη, τα στελέχη και τα μέλη που για δεκαετίες δουλέψαμε για να φτάσει πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο ένα κόμμα της Αριστεράς να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα...».

Αυτά και άλλα τέτοια υπογράφουν στις 15 Νοεμβρίου 2023 κάτω από ανοικτή επιστολή παραίτησης 13 πρώην μέλη της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα 12 μέλη Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος.

Ακολούθησαν παραιτήσεις βουλευτών, στον δρόμο που άνοιξε ο οικονομολόγος, μέγας... τσάρος του κόμματος που παρέδωσε 37,5 δισ. ευρώ στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Συνένωσαν την 11δα τους και στήριξαν τις ελπίδες τους στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, που όσο ήταν φρέσκιες οι παραιτήσεις τους ασχολιόντουσαν μαζί τους.

Μα όμως κάποια στιγμή έπαψαν να παράγουν ειδήσεις για τα ΜΜΕ, με την παραίτησή τους, όσο κι αν αυτή είχε ξεκινήσει κια συνεχίζονταν με δόσεις και με την ελπίδα να παρασύρουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντιθέτως ο Αλέξης στήριξη και στηρίζει  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφ. Κασσελάκη, που κατά τον Τσακαλώτο έθιξε την  αξιοπρέπεια των βουλευτών και με αυτό ως όπλο πίστεψαν πως θα παρασύρουν τα μέλη  στους κόλπους τους.

Και μέσα από τέτοιους ατραπούς η ομάδα των «11» κατασκεύασαν κόμμα, από αυτά τα όσα είδαμε στο παρελθόν να βυθίζονται ως σκάφος αύτανδρον στο πέλαγος!

Δεν άργησαν και οι πρώτος δημοσκοπήσεις, που ξεκίνησαν κατ' αρχήν να τους δίνουν το θεόρατο ποσοστό του 3,2%, την στιγμή του ως νεοεμφανιζόμενο κόμμα, πίστευαν όταν θα προσέλκυαν περισσότερους, έστω συμπαθούντες!

Όμως ο κόσμος της πολύπαθης Αριστεράς απηυδισμένος από παρόμοιες διασπαστικές φράξιες, αρχικά κοίταξαν προς το μέρος τους με επιφύλαξη κια στη συνέχεια  με εμπιστοσύνη στι νέο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πολύ περισσότερο που νοιώθει στο πετσί του την άθλια οικονομική πολιτική της δεξιάς του Μητσοτάκη.

Και είπε: Τώρα που δεχόμαστε την επίθεση της Δεξιάς στην καθημερινότητά μας, τώρα που μας χτυπά η ακρίβεια που δεν έχει τελειωμό, τώρα βρήκατε να διασπάστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να μην έχει αντίπαλο ο Μητσοτάκης;

Και οι νέες δημοσκοπήσεις κατεβάζουν τους «11» όλο και πιο χαμηλά.!

Διότι με πείσματα, θυμούς και νάζια δεν γίνεται κόμμα! Χρειάζονται πρόγραμμα και στόχοι. Και το κυριότερο να έχει ανάγκη η κοινωνία για να μπορείς να δηλώνεις «τέκνο της Ανάγκης και ώριμο τέκνο της Οργής» (κατά τον Βάρναλη).

Ενάμιση μήνα από τα μέσα του Νοέμβρη, τώρα είναι καιρός να αναρωτηθεί κανείς: Μα δεν είχαν έστω την διορατικότητα να δουν στο κοντινό μέλλον πιο θα είναι το οικτρό αποτέλεσμα του εγχειρήματός τους, για τους ίδιους;

Κι όμως αυτοί ήσαν οι άνθρωποι που βρισκόσανται στο τιμόνι του κόμματος. Από αυτούς περίμεναν οι ψηφοφόροι και τα μέλη να κάνουν ξανά κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!  

Δεν θα ξεχάσω την άποψη κορυφαίου αυτοδιοικητικού στελέχους της Αχαΐας, εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφρασθείσα τις... θερμές ημέρες των αποχωρήσεων: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την κυβέρνηση στο πιάτο και τώρα με αυτά που γίνονται μπαίνει σε περιπέτεια...

Ενάμιση μήνα από τότε, τώρα πια είμαστε πεισμένοι ότι το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ πλέει με σιγουριά  σε ήρεμα νερά  και με την πεποίθηση ότι η κοινωνία στηρίζει τις ελπίδες της σε αυτό. Ας μην την διαψεύσουμε.

Καλή χρονιά, με υγεία, χαρά και πίστη, ότι οι καλοί οιωνοί μας δείχνουν το δρόμο, για να διέλθουμε ανάμεσα σε Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: