ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών με αφορμή την Διεθνή Ημέρα

 

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας “Δανηιλίς”, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, διοργάνωσαν εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, με θέμα : “Δώσε δύναμη στο φόβο σου”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε:

«Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας,  αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πλευρά της από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και κάθε σύλλογο που αγωνίζεται για να σπάσουν τα δεσμά του φόβου και της κακοποίησης, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις που στοχεύουν σε αυτό. Επικεντρωνόμαστε ακόμα μια φορά  στην υποχρέωση όλων μας να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη και να δείξουμε ως κοινωνία μηδενική ανοχή στη βία. Μην την προσπερνάμε, όταν τη συναντάμε δίπλα μας, είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».

 

Ημερίδα για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Σ.Υ.Δ

 

 Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Σ.Υ.Δ., Παρόν και Μέλλον».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Αγορά Αργύρη, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 – 21:00

Διακεκριμένοι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε σημαντικά ζητήματα  που αφορούν τόσο το θεσμό της υποστηριζόμενης διαβίωσης και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, όσο και τη λειτουργία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Σ.Υ.Δ.

«Καθημερινά οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των οικογενειών ΑμεΑ σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα διασφάλισης της αυτόνομης διαβίωσης, ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την προσπάθεια αυτή του συλλόγου γονέων ατόμων με νοητική υστέρηση ΜΑΧΗΤΕΣ που αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που αποτελούν δικαίωμα για τα άτομα με αναπηρία και στήριγμα για τις οικογένειές τους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας -όπως εξάλλου έχει αποδείξει μέχρι σήμερα- θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των «ΜΑΧΗΤΩΝ» ως αρωγός στο σπουδαίο και καθημερινό έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία καθώς και σε κάθε άλλη  ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που επιτελεί αντίστοιχο έργο»τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας ,  Χαράλαμπος Μπονάνος

 

Αθλητική ημερίδα  παράλληλες εκδηλώσεις από τον ΑΟ Πελοψ Πατρών

Ο ΑΟ ΠΕΛΟΨ ΠΑΤΡΩΝ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν αθλητική ημερίδα με τίτλο: «Συνεχίζουμε να Τρέχουμε». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00, στα Παλαιά Σφαγεία (Αίθουσα Κ6),  στην Πάτρα και συμμετέχοντες θα είναι το σύνολο των αθλητών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν διακεκριμένοι αθλητές και άλλοι παράγοντες που ασχολούνται και έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως έκθεση με αρχειακό υλικό του Συλλόγου, όπως τρόπαια, μετάλλια, φωτογραφίες, καθώς φέτος ο ΑΟ ΠΕΛΟΨ ΠΑΤΡΩΝ συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας

 

Συνάντηση  εργασίας Β. Κικίλια και Ν. Κοροβέση

 Σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής), στην Πάτρα, πραγματοποιίθηκε συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαου Κοροβέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: