ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Έκτακτο Δελτίο για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (17/2022) που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL" που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα τη νύχτα (Τρίτη 29-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά :

Α. Από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης (29-11-2022) και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Β α) Από το πρωί της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως η δυτική και η νότια), και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

β) Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.

Γ. Από το απόγευμα της Πέμπτης (01-12-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 23 ποτάμια της Π.Ε. Αχαΐας και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Ερυμάνθου

 


Δύο σημαντικές συμβάσεις αύξησης της ανθεκτικότητας και αποκατάστασης βλαβών και ζημιών στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η πρώτη σύμβαση αφορά το έργο «Καθαρισμός βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Π.Ε. Αχαΐας ετών 2019-2020», με προϋπολογισμό 5.200.000 ευρώ και προθεσμία υλοποίησης 18 μήνες.

Το έργο αφορά στον τον καθαρισμό της βλάστησης και την άρση φερτών υλικών αποκλειστικά και μόνο από τη κοίτη υδατορεμάτων ή προσχώσεων που έχουν αποτεθεί στον πυθμένα του αγωγού, ή τεχνικού έργου διάβασης, καθώς και όλων των απαραίτητων εργασιών που αφορούν αποκλειστικά συντήρηση και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς χείμαρρους και των όμορων κλάδων αυτών, της Π.Ε. Αχαΐας.

Εργασίες θα γίνουν στους παρακάτω ποταμούς και χείμαρρους: 

Κριός, Θολοπόταμος, Κράθης, Λαδόποταμος, Βουραϊκός, Κερυνίτης, Σελινούντας, Μεγανίτης, Φοίνικας, Βολιναίος, Ξυλοκέρα, Σέλεμνος, Χάραδρος, Μείλιχος, Γλαύκος, Ελεκίστρα, Παναγίτσα, Πείρος, Παραπείρος, Λαρισσός, Αροάνιος, Λάδωνας, Ερύμανθος.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην Αποκατάσταση της Βατότητας στην οδό Κομπηγάδι - Λακκώματα του Δήμου Ερυμάνθου και εντάσσεται στο έργο «Αποκατάσταση βλαβών στο βλαβών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο από φυσικές καταστροφές έτους 2021».

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ με προθεσμία υλοποίησης 6 μηνών, το οποίο αποσκοπεί σε παρεμβάσεις αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και να αρθεί ο κίνδυνος που έχει δημιουργηθεί μετά τις φυσικές καταστροφές της περιόδου Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021.

Παρεμβάσεις θα γίνουν:

·        Από την 4η Επαρχιακή Οδό Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα έως και την 25η Επαρχιακή Οδό Χαλανδρίτσα – Αίγιο και συγκεκριμένα στο δίκτυο Αγρίδι – Δεμέστιχα – Λεόντιο.

·        Στην 6η Επαρχιακή Οδό Χαλανδρίτσα – Λαμπεία σε συγκεκριμένες θέσεις του δικτύου Κριθαράκια – Αλεποχώρι (35η Επαρχιακή Οδός).

·        Από την 4η Επαρχιακή Οδό στην 6ξ δια της 7ης Κομπηγάδι – Λακκώματα.

 

 

Δωρεά Απινιδωτή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Παναχαϊκή

 


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022  και πριν την αναμέτρηση της ομάδας ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος βράβευσε την δόξα της Παναχαϊκής από την χρυσή ενδεκάδα που πρόσφερε ανεπανάληπτες στιγμές στο φίλαθλο κοινό , τον Κυριάκο Ανδρούτσο. Κατά τη βράβευση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι περιμένει από τους παίκτες της Παναχαϊκής που φοράνε την φανέλα της ιστορικής ομάδας να δείξουν το ίδιο ήθος και εργατικότητα ώστε να επαναλάβουν θριάμβους στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου, όμοιες με εκείνες που είχαν καταφέρει ο Βασίλης Στραβοπόδης- που επίσης βραβεύτηκε στην ίδια εκδήλωση – με τον Κυριάκο Ανδρούτσο.

Πριν τη βράβευση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσέφερε στην Παναχαϊκή έναν αυτόματο φορητό απινιδωτή εξωτερικής χρήσης. 

«Αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας που κάνει η Περιφερειακή μας Αρχή ώστε  να καταστήσουμε την άθληση στο γήπεδο όσο το δυνατόν πιο ασφαλή για να μην έχουμε απρόοπτα και άδικα συμβάντα. Κορυφαία επιλογή της Περιφερειακής μας Αρχής είναι να φτιάξουμε μια περιφερειακή ενότητα ασφαλή, που να αποφεύγονται τα ατυχήματα σε χώρους μαζικούς και κυρίως αθλητικούς , όπου αρκετοί αθλητές δοκιμάζουν τις αντοχές τους» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: