ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Νοσοκομειακοί: Δεν σας ''τρώνε'' οι γιατροί, κα Γκάγκα! 



Με αφορμή τις ελλείψεις  των νοσοκομείων της Πάτρας, ανακοίνωση της παράταξης των γιατρών της ΕΣΙ, αποκαλύπτονται τα προβλήματα που μαστίζουν ντα νοσοκομεία της Πάτρας!

«Η παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού υγείας στην Πάτρα και η επίσκεψή της μόνο στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο, αποτελεί πρόκληση για τον υγειονομικό χώρο των Νοσοκομείων και των υγειονομικών εργαζομένων σε αυτά».

Τα παραπάνω αναφέρει η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών ΕΣΥ, σε δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε, υπό τον τίτλο  «Δεν σας ''τρώνε'' οι γιατροί, κ. Γκάγκα»! Πολύ περισσότερο που η εντατική της καρδιολογικής του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, απορφανίζεται από γιατρό, αποσπαζόμενος εκτός Πατρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των γιατρών της ΕΣΙ, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η κ. Γκάγκα προτίμησε να αποφύγει επίσκεψη στα άλλα Νοσοκομεία της Πάτρας, στο ΠΠΝΠ που έχει αφήσει χωρίς πλήρες ΔΣ εδώ και μήνες αλλά και στο Γ.Ν. Πατρών ''Άγιος Ανδρέας'' που στενάζει λειτουργικά από τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού εντός κι εκτός νομού Αχαΐας, όπως επίσης στενάζει από την έλλειψη γιατρών σε καίριας σημασίας ειδικοτήτων καθώς και χώρων για την ανάπτυξη νέων τμημάτων που θα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου σε κάθε γενική εφημερία.

Αντιλαμβανόμαστε γιατί η κ. Γκάγκα ΑΠΕΦΥΓΕ να επισκεφθεί και τα άλλα Νοσοκομεία της Πάτρας, επειδή οι υγειονομικοί αυτή την περίοδο είναι σε ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ εξ αιτίας του κατάπτυστου νομοσχεδίου που έχει δημοσιοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ και για το οποίο αντιδρούν ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, αφού θεσμοθετεί: 

α) την διάλυση του ΕΣΥ με κατάργηση της ''πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης'' των γιατρών,

β) την αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων θεσπίζοντας την ''μερική απασχόληση'' (part time) των Νοσοκομειακών με μείωση αποδοχών, 

γ) την πρόσληψη στα Νοσοκομεία ιατρών επίσης μερικής (τριών ημερών!) απασχόλησης και ... μερικής ευθύνης (εν είδει ''τουρισμού''!), 

δ) την απαξίωση του ΕΚΑΒ και παράδοση των ''δευτερογενών διακομιδών'' των ασθενών από τα Νοσοκομεία, σε Ιδιωτικά ασθενοφόρα, με επιβάρυνση είτε του ασθενή είτε του Νοσοκομείου, 

ε) την διάλυση του ΚΕΣΥ που θεσμοθετεί σε θέματα υγείας, 

στ)την δημιουργία ομάδων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία για να δικαιολογήσει τις μετακινήσεις και να εντείνει την ταλαιπωρία των γιατρών! 

Καλούμε τον Ιατρικό κόσμο αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας σε εγρήγορση αφού, τα επίδικα του ν/σ της Κυβέρνησης -που αφορούν και τους πολίτες ασθενείς-, βλάπτουν πολλαπλά και επικίνδυνα την δημόσια περίθαλψη»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: