ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Για την κατάρρευση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά



 Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, ζητά εξηγήσεις για την αυθαίρετη επέμβαση στο μνημείο!

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο) αναφέρεται ότι:

 «Την Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις  και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Καταγγέλλουμε:

- Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.

- Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.

-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του. Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.

 Δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους.

 Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».

 

Η Σία Αναγνωστοπούλου για την κατάρρευση

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στο συμβάν, δήλωσε τα παρακάτω:

«Το πρωτοφανές περιστατικό της κατάρρευσης ενός τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κατά την διάρκεια πρόβας του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών, δείχνει πόσο τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και η έλλειψη θεσμικής εποπτείας, καταστούν επικίνδυνους τους δημόσιους χώρους για τους πολίτες.

Είναι δυνατόν να ευσταθούν οι δικαιολογίες από την μεριά της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, και συγκεκριμένα του κυρίου Βουράκη, προέδρου του ΟΠΑΝ, πως ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση τα στηρίγματα στη σκηνή, όταν για κάθε εργασία ή  επέμβαση σε νεώτερο διατηρητέο μνημείο όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Μπορεί να κάνει τελικά ο οποιοσδήποτε, ότι θέλει σ’ αυτή την χώρα;

Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής,  που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό ανήλικων μαθητών; Είχε τηρηθεί η διαδικασία; Από τη μεριά του, το υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό θέατρο, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Έστειλε κάποιο κλιμάκιο για να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία, αφού πληροφορήθηκε το γεγονός; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί στην περίπτωση που οι παρεμβάσεις επέφεραν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο καταστροφή ή βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο;».

Δεν αρκούν οι τυπικές συγγνώμες στους γονείς και τους μαθητές. Αναμένουμε εξηγήσεις για την αμέλεια που υποκρύπτει ένα τέτοιο ατύχημα και ζητάμε να αναζητηθούν άμεσα οι ευθύνες για όσα συνέβησαν.

 

Ο Δήμος Πειραιά ρίχνει ευθύνες στον παραγωγό!

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, αναφέρει:

 «Δυστυχώς κάποιος από την παραγωγή της παράστασης που “τρέχει” τώρα, δεν σεβάστηκε τις οδηγίες και αποφάσισε από μόνος του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν να σκεπάσει το κομμάτι που βρίσκεται η ορχήστρα. Έβαλε λοιπόν κάποια ξύλα από πάνω, τα οποία υπάρχουν από κατασκευής της σκηνής. Κάποια παιδιά που κάνανε πρόβα χθες νόμιζαν ότι είναι δάπεδο, όπως θα το νόμιζε οποιοσδήποτε και πάτησαν επάνω, με αποτέλεσμα να ανοίξει το δάπεδο».

«Θα στραφούμε κατά του παραγωγού και όποιος μας υποδείξει ποιος έχει κάνει αυτή τη μετατροπή και ποιος πήρε αυτή την πρωτοβουλία, θα είμαστε κατά του ανθρώπου που το έκανε. Σημασία αυτή τη στιγμή έχει το εξής ότι όποιος έχει ευθύνη, είτε είναι ο παραγωγός είτε κάποιος εργαζόμενος στην παραγωγή, θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: