ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Για να προστατευτεί ο… πρίγκιπας, αστυνομοκρατείται η μισή Πάτρα!

Πρώην μέγαρο Γαλανόπουλου, σήμερα στεγάζει το ξενοδοχείο The Bold Type Hotel, που διανυκτέρευσε ο Κυρ. Μητσοτάκης!

 

Διανυκτέρευσε στο μέγαρο Γαλανόπουλου, στην πλ. Αγ. Γεωργίου, όπου είχε επιταχθεί από τους Ναζί για τον ναυτικό διοικητή Richard Matthaei

«Σκεφτείτε την αντίδραση του δημάρχου του ΚΚΕ Πελετίδη να γινόταν κάτι παρόμοιο , με τον Αλέξη Τσίπρα» γράφει ο  Λάμπρος Λαμπρόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με αφορμή την αστυνομοκρατούμενη πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην άνω Πόλη, όπου και το πρώην πολυτελές Μέγαρο Γαλανόπουλου, που σήμερα στεγάζει το ξενοδοχείο The Bold Type Hotel.

Εκεί που στην διάρκεια της κατοχής είχε επιταχθεί από τους Ναζί για λογαριασμό του ναυτικού διοικητή Δυτικής Ελλάδας και διοικητή του γερμανικού 617 Συντάγματος Ναυτικού Πυροβολικού (Marine-Artilerie-Abteilung 617) Richard Matthaei.

Και ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος προφητεύει:

«Θα είχε ανέβει στα κεραμίδια και θα σήμαινε την χειμερινή έφοδο στο Μαξίμου! Τώρα απλά είναι Τετάρτη!!! Γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται και δεν χαλάνε οι φιλίες επειδή ο Μητσοτάκης έκανε την Πάτρα φρούριο!!!

Στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μητσοτάκης (The Bold Type Hotel, στην οδό Γερμανού, απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο, στην καρδιά της πόλης), αστυνομοκρατείται από χτες το πρωί!

Ήταν κλειστοί όλοι οι δρόμοι, στα δύο τετράγωνα γύρω από το ξενοδοχείο (και σε μεγάλη ακτίνα ) με αποτέλεσμα να παραλύσει κυριολεκτικά η κυκλοφορία.

Και το αποκορύφωμα; Από τις 11 χτες το πρωί είχε πάει γερανός στην περιοχή και σήκωνε ΙΧ χωρίς λόγο!!!! Δεν είχαν παρκάρει παράνομα, απλώς ήταν σε δρόμους που η Αστυνομία ήθελε να έχει αποκλεισμένους τελείως.

Και ούτε καν ενημέρωσαν από την προηγούμενη μέρα, ώστε να ήξεραν και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ότι απαγορεύεται να παρκάρουν ή να περάσουν. Καμία ειδοποίηση. Ξαφνικά πήγε ο γερανός και μάζευε ΙΧ και κάδους απορριμμάτων!

Για να προστατευτεί ο…πρίγκιπας, αστυνομοκρατείται η μισή Πάτρα!!…».

 

 Ο ναυτικός διοικητής Δυτικής Ελλάδας και διοικητής του γερμανικού 617 Συντάγματος Ναυτικού Πυροβολικού (Marine-Artilerie-Abteilung 617) Richard Matthaei. Ο διοικητής βρίσκεται στην φωτογραφία με τον γιο του Edmund στην πλατεία Αγίου Γεωργίου την οποία αποκαλεί, σε αλληλογραφία του με τον ερευνητή Βύρωνα Τεζαψίδη, «Πλατεία Τριγώνου». Το 617 Σύνταγμα Ναυτικού Πυροβολικού διέθετε πυροβολαρχίες όχι μόνο στην ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα, αλλά και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους. (Αρχείο Βύρωνα Τεζαψίδη, η φωτογραφία δημοσιεύεται στην 4η έκδοση του βιβλίου του Γ. Μόσχου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» που θα παρουσιαστεί στις 8 Δεκεμβρίου 2022, στην Αγορά Αργύρη).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: