ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την τραγική υπόθεση της «Κιβωτού»

«Τα παιδιά μας κακοποιούνται, τα παιδιά μας βιάζονται. Κάνω έκκληση στον κ. Μητσοτάκη και σε κάθε πολιτικό αρμόδιο. Χάσαμε την πατρίδα μας  μην χάσουμε και τα παιδιά μας». Φωνή απελπισίας του Σύριου εκπροσώπου στον ΑΝΤ1.


 Πέντε προτάσεις και οι πολιτικές που θα έπρεπε να ασκούνται για τα παιδιά αυτών των ιδρυμάτων!  Σήμερα η ΝΔ προώθησε την  γκετοποίηση και  ιδού τα αποτελέσματα

«Η υπόθεση της «Κιβωτού» συγκλονίζει και σίγουρα δε βοηθά να παίζει κανείς τον προφήτη εκ των υστέρων. Ωστόσο, στο πρόσφατο παρελθόν, οι επίμονες προσπάθειες της πρώην διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού να ενταχθούν τα παιδιά της ΜΚΟ σε σχολείο γειτονικού χωριού, συνάντησαν την πεισματική αντίδραση τόσο της ''Κιβωτού'' όσο και τοπικών παραγόντων».

Αυτά επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τον σάλαγο που σηκώθηκε, χωρίς να υπάρχουν προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Ήδη σήμερα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εκπρόσωπος των Συρίων έκρουσε τον κώδωνα για τα παιδιά του ιδρύματος κια σηκώνοντας φωνή στεντόρεια ανέκραξε: Τα παιδιά μας κακοποιούνται, τα παιδιά μας βιάζονται. Κάνω έκκληση στον κ. Μητσοτάκη και σε κάθε πολιτικό αρμόδιο. Χάσαμε την πατρίδα μας  μην χάσουμε και τα παιδιά μας. Χάνουν την μητρική τους γλώσσα!

Με αφορμή τα παραπάνω επενέβη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, που θεώρησε σωστό να επιβάλει επιτίμιο στον ιερέα του ιδρύματος. Όμως λύσει στο πρόβλημα δεν δόθηκε.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια επίμονη προσπάθεια χαρτογράφησης όλων των κλειστών δομών παιδικής προστασίας, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών. Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η Θεανώ Φωτίου --κάτι που επισημάνθηκε σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1-- από τη θέση της αναπλ. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταγράφοντας κρίσιμα στοιχεία (αριθμός παιδιών, προσωπικό, οικονομικά στοιχεία). Επιπλέον μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές ήρθαν για να ενισχύσουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο, όπως και τη σωστή στελέχωση των δημόσιων δομών.

Ωστόσο κάθε πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια και κάθε θετική αλλαγή υπονομεύτηκε και εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα φέτος προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας σχολείου για παιδιά αποκλειστικά από τις κλειστές δομές (Κιβωτός, Κέντρο Παιδικής Προστασίας), αδιαφορώντας για την πιθανή «γκετοποίηση» των παιδιών. Η συμπερίληψη στο σχολείο, η ουσιαστική εποπτεία και η υποστήριξη από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούσαν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν παθογένειες και κακοποιητικές συμπεριφορές κάθε είδους. Ειδικά όταν μιλάμε για ευάλωτα και απροστάτευτα παιδιά. 

«Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των ''πρωτοκλασάτων'' υπουργών περί… Εθνικών Σχεδίων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευχολόγια και γράμματα κενά» τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προτείνουν: 

«Χρειαζόμαστε συνολική και οργανωμένη αναδόμηση του πλαισίου. Ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης εστιασμένο στην πρόληψη, στην έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση των περιστατικών, τη νομική προστασία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του παιδιού-θύματος. Τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν γρήγορα με σωστή κοινωνική και επιστημονική προσέγγιση. Ίσως τότε σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν τα δραματικά αυτά γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

1. Οι πολιτικές κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί: 

«- Με τη ΝΔ αυξήθηκαν όλοι οι δείκτες φτώχειας, παιδικής φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ έπεφταν διαρκώς.

- Αυξήσαμε τα κονδύλια για την πρόνοια, από 789 εκ. € που τα παραλάβαμε το 2015 στα 3,5 δις το 2019.

- Θεσμοθετήσαμε 100 Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ.

- Θεσπίσαμε τα Σπίτια του Παιδιού το 2017. Η ΝΔ κατάφερε, ακόμα και το μοναδικό Σπίτι που εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2021 να μην λειτουργεί. Για αυτό και το παιδί θύμα του Κολωνού δεν δίνει κατάθεση σε αυτό το Σπίτι (όπου θα έδινε 1 μόνο φορά σε προστατευμένο περιβάλλον), αλλά στη ΓΑΔΑ (ήδη 4 φορές), με αποτέλεσμα να επαναθυματοποιείται δευτερογενώς.

- Φέραμε τον νόμο για την αναδοχή - υιοθεσία το 2018 που προέβλεπε δημιουργία δεξαμενής οικογενειών σε κάθε Περιφέρεια για επείγουσες αναδοχές παιδιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ΝΔ ακύρωσε στην πράξη αυτές τις μορφές επείγουσας φροντίδας.

 Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

- Χρειάζεται ένα κοινωνικό μοντέλο προστασίας του παιδιού μέσω νέων, ενισχυμένων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στους δήμους, στις Περιφέρειες, στις Εισαγγελίες, στα Πρωτοδικεία, στις διευθύνσεις της Αστυνομίας ανηλίκων.

- Χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις εξειδικευμένων επιστημόνων και γενναίες χρηματοδοτήσεις.

- Χρειάζεται αντιμετώπιση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος στην κακοποίηση ανηλίκων. Ειδικά σε μια περίοδο που αυξάνονται ξανά οι δείκτες φτώχειας, παιδικής φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πιστεύει ότι ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης πρέπει να περιλαμβάνει 5 πεδία πολιτικών: α) Πρόληψη, β) Έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, γ) Προστασία του παιδιού θύματος κατά τη νομική διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών, δ) Ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση του παιδιού θύματος και ε) Ειδικά μέτρα για παιδιά σε φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και αναπηρία.

- Απαιτείται η δημιουργία Εθνικού Ψηφιακού Μηχανισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης και Σεξουαλικής Κακοποίησης, κάτι που απουσιάζει από το Σχέδιο της ΝΔ και το καθιστά αναποτελεσματικό απολύτως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: