ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Αριστερά: Προβληματισμός γόνιμος για τις δημοτικές!



Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας επιδιώκουν παρουσία τους σε  όποιο συνεργατικό ψηφοδέλτιο συμμετάσχουν - Απόλυτη στήριξη σε αυτό της Ώρας Πατρών, εκφράστηκε σε τηλεδιάσκεψη Αχαΐας και Αθήνας

«Πρόσωπα με νέες ιδέες, άφθαρτα, με κουλτούρα συνθέσεων, με θέληση για συνεργασία, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, άνθρωποι της δουλειάς, με καθαρά χέρια, με ανοικτά μυαλά και ανοικτά αφτιά, με προτάσεις για μια νέα αναπτυξιακή πορεία σε συνεργασία με τους Πολίτες και τους Φορείς, πρέπει να αναλάβουν δράση για την πόλη μας. Είναι ώρα η Πάτρα να αλλάξει σελίδα!

Να δημιουργήσουμε μια πόλη για την οποία κάθε Πατρινός θα είναι υπερήφανος και κάθε επισκέπτης- ταξιδιώτης εντυπωσιασμένος»!

«Οι ευκαιρίες από τον λαό δόθηκαν αλλά δεν ευδοκίμησαν όσο θα έπρεπε, ούτε αξιοποιήθηκαν κυρίαρχα προς όφελος της Πάτρας από τους παραλήπτες της λαϊκής εντολής».

Κι αυτό ήχησε ως δικαιολογία για την εμφάνιση μίας ακόμη δημοτικής παράταξης, ο επικεφαλής της οποίας δηλώνει παρών!

Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο Βασ. Αϊβαλή που έθεσε τον εαυτόν του ως επικεφαλής μίας ακόμη παράταξης, υπό την ονομασία «Πάτρα- Σπουδαία και πάλι», στις προσεχείς εκλογές, ανακοινώνοντάς σήμερα, μία φόρμα γενικής έκθεσης ιδεών, που θα μπορούσε να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Το ειδοποιό στοιχείο ήρθε όταν ερωτήθηκε, στην συνέντευξη που έδωσε, απαντώντας ότι θα έρθει σε επαφή και με άλλες δημοτικές παρατάξεις για την προώθηση των όσων διακήρυξε. «Θα καλέσω τις παρατάξεις να μιλήσω» είπε.

Κι εδώ φάνηκε η χρησιμότητα της πρόταση Ρώρου που κατατέθηκε από τον Σεπτέμβρη, η οποία φαίνεται πως επιτάχυνε τις διαδικασίες. Κι έτσι έχουμε δεδομένη την παραίτηση Κατσιφάρα από το Περιφερειακό, με άγνωστη ακόμη την πρόθεσή του για μεταπήδησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού εκκρεμούν αποτελέσματα δημοσκόπησης που έχει παραγγελθεί.

Παράλληλα σήμερα κατατέθηκε η πρόταση Αϊβαλή.

Κι εδώ τίθενται ερωτήματα: Πέραν αυτών που διακήρυξε, που δεν είναι πρωτάκουστα, αλλά που για να εφαρμοστούν δεν χρειάζονται παράγοντες και παρατρεχάμενοι, που τους ζήσαμε στο παρελθόν και υπονόμευσαν μία πορεία που ξεκίνησε ελπιδοφόρα.

Εάν αληθεύει ότι προσανατολισμός του Βασ. Αιβαλή είναι ένα κεντροαριστερό σχήμα, δεν έχει παρά  να συζητήσει με την παράταξη της Αριστεράς και αυτή είναι η Ώρα Πατρών, της οποίας ο επικεφαλής  Γιώργος Ρώρος, ως έχων 15ετή θητεία στον ΕΕΣΠ, γνωρίζει να συζητά και να διαπραγματεύεται σε ισότιμη βάση.

Με την ευκαιρία θυμάμαι την διαδικτυακή συζήτηση που έγινε προ ημερών μεταξύ των υπευθύνων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γκοτσόπουλο και κ. Σπίρτζη και της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος, με αντικείμενο τις δημοτικές διεργασίας για την ανάδειξη τοπικών σχημάτων, που πρέπει να έχει περαιωθεί έως τον Ιανουάριο 2023.

Εκεί ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη σε άλλο ψηφοδέλτιο και εάν θα δοθεί χρίσμα θα είναι υπό προϋποθέσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση θα συζητήσουν οι οργανώσεις και εάν υπάρξει διαφωνία στόχευσης, τότε την ευθύνη επίλυσης θα αναλάβει η ΚΕ του κόμματος.

Πάντως εκείνο που τονίστηκε και έγινε αποδεκτό απ' όλους ήταν πως στην Πάτρα, έχουμε παράταξη, αυτήν του Γιώργου Ρώρου, με επιτυχημένη πορεία, καθώς αναδείχθηκαν νέα δημοτικά στελέχη στην τρίχρονη πορεία της.

Με δεδομένη την ασταθή ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, τέθηκε ρώτημα τι θα κάνουμε σε περίπτωση που  τον Ιανουάριο προκύψουν βουλευτικές και το ΚΙΝΑΛ βρεθεί απέναντί μας στην συγκρότηση κυβέρνησης, εμείς είναι δυνατόν να συμπαραταχθούμε σε όποιο δημοτικό σχήμα μαζί του;

Αυτά έθεσε ο Γιώργος Ρώρος της Ώρας Πατρών, που τόνισε πως πρέπει να στηρίξουμε την παράταξή μας ώστε πηγαίνοντας στις δημοτικές εκλογές να έχουμε έτοιμα 350 ονόματα που χρειάζονται για έναν πλήρη συνδυασμό.

Και κατ' αυτόν τον τρόπο,  ευρισκόμενοι σε πλήρη ετοιμότητα δεν θα πάμε σε συνεργασίες που θα αποβούν άγονες εις βάρος μας, στήριξε ο Ιερόθεος Μουρίκης, από το Αίγιο, που έχει την κακή εμπειρία του 2019, όπου στο σχήμα που συνεργάστηκε δεν προέκυψε ούτε ένας σύμβουλος του χώρου της Αριστεράς. Κάτι που ανάλογα συνέβη και στο περιφερειακό συμβούλιο ΔΕ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ζόρι έκλεξε δύο συμβούλους, ποτίζοντας την ξένη γλάστρα!      

Δεν υπάρχουν σχόλια: