ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας




Τρεις νέοι

θάνατοι σήμερα

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ  ΕΘΝ. ΕΠΕΤΕΙΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΑΞΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ



Μετά την ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας επιβάλλεται απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής, η οποία παρατηρείται, εκ μέρους του Υπουργείου, ενώ  η μετακίνηση στα νησιά θα επιτρέπεται μόνο για μόνιμους κατοίκους.


Επίσης, κλειστές θα είναι το Σαββατοκύριακο οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα θα επιτρέπονται μόνο οι μισοί παραγωγοί.
Απαγορεύονται ήδη οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων ατόμων με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά άτομο. Νέα περιοριστικά μέτρα και στα σούπερ μάρκετ στα οποία αυξάνεται η απόσταση μεταξύ καταναλωτών στα 15 τ. μέτρα. Αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας στους δημόσιους χώρους. 

«Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη. Αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα στην Αθήνα


Στο μεταξύ, με 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα στην Αθήνα, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των πληγέντων από τον κορονοϊό στα 495 άτομα, εκ των οποίων τα 84 από αυτά είναι απροσδιόριστης πηγής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, εξελίσσεται η πορεία της νόσου στη χώρα μας, ενώ σήμερα επιπροσθέτως καταγράφηκαν τρία ακόμη συμβάντα θανάτων επί επτά χιλιάδων δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί.


20 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 90 οι ασθενείς που νοσηλεύονται. Άπαντες λαμβάνουν αντιική θεραπεία και ο μέσος όρος έχει ξεπεράσει τα 72 έτη.

Χωρίς παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ο εορτασμός της Εθν. Επετείου

Ο Υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο «κατ’ εξαίρεση, κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με μέριμνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Εξάλλου, με εγκύκλιό του προς τους 13 περιφερειάρχες και τους 332 δημάρχους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος συστήνει την ανάρτηση ελληνικών σημαιών σε κρατικά κτήρια και κατοικίες αντί για όποια άλλη κίνηση που θα προκαλούσε συνωστισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη ανευθυνότητας ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια


Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.


Αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. 


Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της, τονίζει με αφορμή και την παρατηρούμενη αύξηση της μετακίνησης πολιτών από τις εξόδους της χώρας μας.


Από την πλευρά της, η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού, τονίζει.


Κλείνουν Πεδίο Άρεως, Άλσος Φινόπουλου και Αττικό Άλσος

Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

 Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί  από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους.

Άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς

Την άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, ακόμα και αν έχουν παιδί ηλικίας έως 15 ετών που δεν είναι γραμμένο σε σχολείο (ακόμα και παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Antenna.

Όπως ανέφερε, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: