ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας



Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και τον αριθμό διημερευόντων, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου

Με απόφαση (Αρ. Πρωτ. 78359/1385-24/3/2020) του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, κατόπιν προτάσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, τροποποιείται  το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και ο αριθμός διημερευόντων Φαρμακείων Αχαΐας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.
Ειδικότερα, από Δευτέρα έως Παρασκευή τα φαρμακεία θα λειτουργούν κατά τις ώρες 09:00-17:00, ενώ κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως και Κυριακή  θα εφημερεύουν έξι φαρμακεία και θα διανυκτερεύουν δύο.

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο
Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση της πρότασης κατάρτισης του Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας για το έτος 2020, αλλά και την έγκριση Επενδυτικού Προγράμματος της Περιφέρειας χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό  COVID-19, το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις 15.00. Για όσους επιθυμούν να προσέλθουν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου,  υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και από εκεί, εξυπακούεται όμως ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης παρουσίας μελών, θα τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο λογισμικό. Έχει θέσει στη διάθεσή των περιφερειακών συμβούλων όλα τα αναγκαία μέσα για την υλοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη από τον  χώρο τους. Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία εξαιτίας της αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς
σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ.1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α
55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.

Ενεργοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας
Την άμεση ενεργοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, για την αναστροφή της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας των επιπτώσεων της παύσης λειτουργίας ή της υπολειτουργίας τους, ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης, βασικός στόχος της δράσης θα είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάστασή τους έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνέχεια της καταστροφικής πανδημίας.
Ειδικότερα, η ενίσχυση θα αφορά στην αποζημίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ως προς το απωλεσθέν εισόδημα που προέκυψε κατά το διάστημα των καταστροφικών φαινομένων και το οποίο θα εκτιμηθεί με μεθοδολογία που θα αναλυθεί σε ανάλογη πρόσκληση της Ειδικής υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.
Η δράση έχει σχεδιαστεί για  να ενισχύσει τις επιχειρήσεις με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να επανεκκινήσουν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους ανταποκρινόμενες στις ανελαστικές τους ανάγκες. Το θεσμικό πλαίσιο χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης προτείνεται να είναι ο Κανονισμός (ΕΕ) 1407/2013 της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (O.J ΕΕ L 352 της24.12.2013).
«Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας, η μάχη ενάντια στην ανεργία και η διατήρηση των θέσεων εργασίας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο υποστήριξης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σχεδιάζει άμεσα την ενεργοποίηση της δράσης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID19»,  καταλήγει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας
Με επιστολή της προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι στηρίζει την εκστρατεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα μέλη της, αλλά και το ευρύτερο κοινό να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των υγειονομικών αρχών για προσφορά αίματος.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή της, τονίζοντας ότι με την συγκέντρωση αίματος συμβάλλουμε όλοι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την επάρκεια αίματος και παράλληλα στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητο ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να υπερβούμε την υγειονομική κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι η κινητή μονάδα αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί ταυτόχρονα με την κινητή μονάδα του ΠΓΝΠ στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες :
Πέμπτη: 26/3/2020 9:30-13:30 και 17:30-20:30
Παρασκευή: 27/3/2020 9:30-13:30 και 17:30-20:30
Σάββατο: 28/3/2020 9:30-13:30
Κυριακή: 29/3/2020 9:30-13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: