ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

«Ομοψυχία της καρέκλας» η αλλαγή στο ΔΣ του ΕΚΠ

   Ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος (φωτογραφία) μέλος της διοίκησης της συνδικαλιστικής παράταξης Εργατική Ενότητα-Ανατροπή μαζί την Αλιχού Βανέσα καταγγέλλουν την αλλαγή θέσεων στο ΔΣ του ΕΚΠ ως «ομοψυχία της καρέκλας» και κομματική συνδιαλλαγή του ΠΑΜΕ. (Φωτογραφία αρχείου από την Πανελλαδική απεργία με την συμμετοχή του ΕΚΠ στις 24-9-2019).

Καταγγελία της Εργατικής Ενότητας-Ανατροπής για την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. στο ΕΚΠ

Στις 28/3 ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με μοναδικό θέμα, την ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους πολίτες όλου του πλανήτη, για τη χώρα και ιδιαίτερα την Εργατική τάξη και το κίνημα, η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ασχολείται με την αναδιανομή των θέσεων και την εκπλήρωση των μεταξύ τους συμφωνιών.
Συγκεκριμένα ο τέως πλέον πρόεδρος Σπανός Δημήτριος, σε ενημέρωση του προς το σώμα, επικαλέστηκε αδυναμία ανταπόκρισης στον ρόλο του προέδρου του ΕΚΠ, λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων. Πρότεινε δε για τη θέση του προέδρου, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Μαρμούτα Δημήτριο.
Η παράταξή μας σε αυτή τη συνεδρίαση επανέλαβε την πάγια θέση της για τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες εκλογής ή συμπλήρωσης προεδρείου. 
Οι λόγοι, για τους οποίους είχαμε κάνει ένσταση κατά του παράνομου και παράτυπου τρόπου που διεξήχθησαν οι εκλογές για διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, δυστυχώς, δεν έχουν εκλείψει, επιπλέον δε, κατά τη διάρκεια της θητείας αυτού του διοικητικού συμβούλιου, επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι αυτό είχε και έχει ως κύριο μέλημα την προβολή κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων.
Αυτόν τον στόχο εξυπηρέτησε και η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Μία μόνο υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και μία υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα. Για την ακρίβεια, με 13 ψήφους εκλέχτηκε πρόεδρος ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας και με 13 ψήφους εκλέχτηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο προηγούμενος πρόεδρος (που παραιτήθηκε από πρόεδρος, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του!). Εκλέχτηκαν δηλαδή, από το ΠΑΜΕ και τους συνοδοιπόρους του Σπανού, Παναγοπούλου-Μαρμούτα, που ψήφισαν με βάση τον ισχυρό δεσμό που τους ενώνει, την «ομοψυχία της καρέκλας».
Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κυρίως για τους εργαζόμενους, η κύρια φροντίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όφειλε να είναι η προστασία, η ενημέρωση και η παρέμβασή του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του και της τοπικής κοινωνίας. Αντ΄ αυτού, εισπράττουμε ως κυρίαρχο μέλημά του τις καρέκλες, την ανταλλαγή τους και την τακτοποίηση των προ-εκλογικών τους συμφωνιών. 
Προφανώς η διοίκηση που με τις νόθες και στρεβλές διαδικασίες προέκυψε, στρεβλό τρόπο λειτουργίας και στρεβλό στόχο θα έχει. Μια χαλασμένη πυξίδα, που στην κακοκαιρία, 
δείχνει εντελώς αντίθετα από τη σωστή κατεύθυνση, αυτήν της συνεργασίας και της διασφάλισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης. 
Οι εκπρόσωποι της παράταξης Εργατική Ενότητα-Ανατροπή, καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, από οποιαδήποτε θέση, να παλεύουμε με γνώμονα την υπεράσπιση όλων των συναδέλφων μας.

Για την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή
Αλιχού Βανέσα
Παπασπυρόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: