ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Οδηγήθηκαν στην αθανασία Ν. Μπελογιάννης, Μ. Γλέζος


Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952 ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. 


Είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση της ανακάλυψης του ασυρμάτου με τον οποίο επικοινωνούσε η οργάνωση του ΚΚΕ στην Ελλάδα με την ηγεσία του κόμματος στο εξωτερικό.

Ασυρματιστής ήταν ο αγωνιστής Βαβούδης, που για να μην παραδοθεί  στην Αστυνομία αυτοκτόνησε με το πιστόλι του, μέσα στην υπόγεια κρυπτη που είχε κατασκευάσει στην αυλή του σπιτιού του, απ' όπου εξέπεμπε ο ασύρματος.

Λίγο αργότερα και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στου Γουδή, όπου και εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού στις 4:12 π.μ. Στο άκουσμα της είδησης, ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας κυριολεκτικά κατέρρευσε. Όλη η κινητοποίηση εντός και εκτός Ελλάδας δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο γεγονός. Τους είχαν αρπάξει από τα κελιά τους, και τους πήγαν για εκτέλεση, ξημερώματα Κυριακής, που ούτε οι ναζί στη γερμανική κατοχή δεν το είχαν τολμήσει, σεβόμενοι την ιερότητα της ημέρας...

Τραγική σύμπτωση. εξήντα οκτώ χρόνια μετά, την ίδια ημέρα έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός τους Μανώλης Γλέζος.

Αιωνία τους η μνήμη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: