ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τεράστιες οι ελλείψεις και η αισχροκέρδεια παρούσα!




 Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας την ΠΝΠ της κυβέρνησης τονίζει ότι σύμφωνα με αυτή, «επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται τέτοια είδη απαγορεύεται να έχουν μικτό περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από αυτό που είχαν την 1η Φεβρουαρίου 2020».



Και με τα παραπάνω έδωσε απάντηση με αφορμή τη συζήτηση που προκλήθηκε στο twitter για όσα είπε στη Βουλή -απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδη- για την αισχροκέρδεια σε αντισηπτικά και μάσκες, ο Νίκος Παππάς  με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


«Αν για τον εισαγωγέα το κόστος εισαγωγής είναι 2 ευρώ και πουλά με κέρδος 10%, η τελική τιμή θα είναι 2,2 ευρώ. Η ΝΔ λέει ότι οι τιμές αυξάνονται διότι αυξάνονται οι τιμές εισαγωγής. Αν λοιπόν η τιμή εισαγωγής δεκαπλασιαστεί, όπως πράγματι έγινε σε πολλές περιπτώσεις, δεκαπλασιάζεται και το κέρδος» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η ΠΝΠ υποχρεώνει σε (σχεδόν) σταθερό ποσοστό κέρδους. Το περιθώριο κέρδους υπολογίζεται ως ποσοστό και όχι ως απόλυτο μέγεθος. Άρα για τον εισαγωγέα το κέρδος αυξάνεται με την τιμή εισαγωγής. Συνεπώς για το ίδιο φυσικό αντικείμενο έχει αυξήσει το κέρδος αναλογικά με την τιμή εισαγωγής».

«Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και η αισχροκέρδεια παρούσα. Το πρόβλημα δεν το έχει λύσει η κυβέρνηση. Ας αξιοποιήσουμε όλοι το πάθος μας με τρόπο πιο παραγωγικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: